Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Rozloučení s létem

S dětmi ze školní družinky při ZŠ T. G. M.– oddělení KAŠPÁRCI jsme se letos netradičně rozloučili s létem. Využili jsme pěkného počasí a především zlevněného jízdného Českých drah na trase Bystřice pod Hostýnem – Kroměříž a zpět za 1 Kč a vyrazili jsme ve čtvrtek 22. září, po vyučování, na výlet do Kroměříže. Společně s několika maminkami jsme navštívili výstavu večerníčku KRYSÁCI v Muzeu Kroměřížska. Výstava představila hrdiny oblíbeného seriálu – krysáky Huberta a Hodana, jejich sádrového kamaráda trpaslíka Ludvíka a Edu, laboratorního potkana z Prahy. Sedm velkých scén, ve kterých se večerníček točil, bylo doplněno informačními panely o vzniku večerníčku a projekcí jednoho dílu.


Děti zdarma obdržely krysácký rozvrh hodin a před muzeem se vyfotografovaly v krysácké společnosti. S sebou nám zaměstnankyně muzea dala omalovánky k pohádce, ze kterých jsme v družince vytvořili vlastní příběh formou komiksu.
Pro velké nakupování dárečků a dobrot jsme odvolali návštěvu sklepení Arcibiskupského zámku – SALA TERRENA (necháme si to na příště) a upřednostnili jsme prohlídku Podzámecké zahrady spojenou s letošní letní atrakcí – projížďkou vláčkem. Dozvěděli jsme se informace nejen o historii zahrady, ale i o zajímavých stavbách a výsadbě. Pro děti byla jízda vláčkem velkým zážitkem. Ve zbytku času jsme navštívili zvěřinec, dětem se líbily především pávi a opice.
Odpoledne utíkalo a my jsme se museli vydat k domovu. Kdo by si myslel, že po celém dnu byly děti unavené, mýlí se. Měly v sobě ještě spoustu energie, kterou jsme jim my dospělí záviděli.


Podobný výlet si určitě někdy zopakujeme.Poděkování patří i maminkám, které mi s dětmi na výletě ochotně pomohly.


Hana Kukačková 
vychovatelka ŠD

 



Design By Macik