Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Nové šatny v dubnu 2012

Od srpna letošního roku pokračuje druhá, zásadní etapa přístavby šaten při budově základní školy T. G. M. v Nádražní ulici. Město tak navázalo na první etapu uzavřenou v loňském roce. Ve druhé etapě bude dokončeno nejen zázemí pro ukládání obuvi a oděvů, které škole citelně chybělo, ale přibudou také dvě nové učebny. Ty škola v budoucnu hodlá využít pro výuku hudební a výtvarné výchovy. 


Celková částka věnovaná na druhou etapu přístavby dosáhla výše 8.200.000 Kč, z toho 7.000.000 tvoří státní dotace, zbytek je pokryt z rozpočtu města – 10% finanční účast města na projektu byla podmínkou přidělení dotace. Budova školy byla postavena v roce 1897 a její zázemí už neodpovídalo moderním hygienickým normám a aktuálním potřebám žáků. Nově přistavěné šatny by měly zrušit dosavadní provizorium – zmizí botníky ze školních chodeb a háčky na kabáty ze tříd.


Stavební práce provádí firma Rapos, spol. s r. o. Díky příznivému počasí probíhá druhá etapa přístavby rychlým tempem. Hotovo by mělo být v dubnu 2012. 
msch

 



Design By Macik