Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky z minigolfu

Bystřičtí minigolfisté na mistrovství světa v Německu

Nejúspěšnější junioři bystřického týmu se utkali v polovině srpna na mistrovství světa se soupeři z Německa, Finska, Rakouska a dalších jedenácti zemí. V jedenáctičlenné reprezentační sestavě ČR byli čtyři hráči 1. DGC Bystřice pod Hostýnem  a jeden hostující z MGC Holešov. Nejlepších výsledků dosáhla juniorská mistryně Karolina Jandová, která zahrála na 12 okruhů 321 úderů, obsadila 8. místo a jako jediná česká hráčka se dostala do devítičlenného finále. V soutěži družstev obsadili junioři i juniorky ČR shodně 4. místo.  Čtyři tituly si z mistrovství odvezli hráči Německa, po jednom získaly Rakousko a Finsko.

Bystřičtí uspořádali dva oblastní turnaje

Osmý a devátý OPEN turnaj – oblastní turnaje jednotlivců pro Moravu-jih uspořádal 1. a 2. září 2012 na hřišti v Zahájeném 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Prvního se účastnilo 44 hráčů, druhého 56 minigolfistů. Na prvním z turnajů zvítězila v soutěži žen Lenka Doleželová (91 úderů), v kategorii žákyň byla nejlepší Alena Doleželová (98). Karolina Jandová vyhrála v kategorii juniorek (92 úderů), v kategorii seniorů-veteránů bodoval Vladimír Sedláček, současný prezident 1. DGC, s 96 údery získal 2. místo. V kategorii mužů byl druhý holešovský Radek Doležel starší (91 úderů). Matěj Novák s 95 údery byl druhý mezi juniory. O zpestření této soutěže se nesporně zasloužil golfový supertalent Jiří Solař, který se v turnaji na eternitových drahách objevil přesně po dvou letech. Obsadil 4. místo s 97 údery a byl poměrně zdatným soupeřem trojici reprezentantů ČR, kteří skončili před ním.


Do druhého z turnajů vyslala Bystřice 11 hráčů a jednoho hostujícího. V soutěži žen zvítězila Silvie Švehlíková (88 úderů), Karolina Jandová získala zlato v soutěži juniorek (83 úderů), mezi žákyněmi obhájila vítězství Alena Doleželová (104 údery). Druhé místo v kategorii juniorů získal bystřický Matěj Novák (86 úderů). Úřadující absolutní mistr ČR Radek Doležel st. zvítězil ve velmi kvalitní a vyrovnané soutěži mužů s 83 údery.


Současně proběhlo 2. kolo II. ligy smíšených družstev. Tým 1. DGC Bystřice pod Hostýnem zahrál v sestavě R. Doležel st., L. Doleželová, P. Doležel  271 úderů a přesvědčivě o 16 úderů porazil MGC Brno B.
Druhá liga bude pokračovat na jaře 2013, kdy bude zahájen i další ročník oblastních turnajů.

Také zemský turnaj se hrál v Bystřici

Třetí Moravia Tour – zemský turnaj jednotlivců v minigolfu pro oblast Moravy a Slezska se konal 9. září 2012 v lesoparku Zahájené za účasti 87 hráčů. Barvy bystřického klubu hájilo patnáct sportovců a dva hostující. V soutěži juniorek zahrála Karolina Jandová 84 úderů a obsadila 1. místo, Lucia Pavelková byla s 88 údery druhá. V kategorii žákyň zvítězila Alena Doleželová (89). V kategorii juniorů obsadil 3. místo Jiří Solař s 85 údery. Za seniory a veterány hrál z našich nejlépe Vladimír Sedláček, který skončil se 104 údery na 7. místě. V kategorii mužů byli z bystřické pětice nejlepší Daniel Dvořák a Ondřej Mlčoch, kteří zahráli 84 úderů a obsadili 3. a 4. místo, poté co o jejich umístění rozhodl vzájemný rozstřel.
Současně byla prvním kolem zahájena I. liga družstev v sezoně 2012/2013.
                       

Vlastimil Doležel



Design By Macik