Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Ukončení projektu OP Vzdělávání v eGon centru Bystřice pod Hostýnem

 

 - bez popisu -

Projekt byl zahájen v říjnu roku 2009, byl věnován vzdělávání zaměstnanců veřejné správy veřejných služeb a ukončen byl k 30. 9. 2012. Jednalo se individuální projekt systémového charakteru, který je součástí celkové republikové modernizace veřejné správy. Realizace systému vzdělávání spočívala v používání eGovernmentu. Jednalo se o školení všech subjektů, které budou zapojeny do procesu elektronizace veřejné správy. Projekt byl součástí zavádění  eGovernmentu v krajích a obcích s rozšířenou působností (ORP) prostřednictvím eGon center. Hlavním cílem eGon centra Bystřice pod Hostýnem bylo zefektivnit vzdělávání, odbornou přípravu a rozvoj úředníků ORP, vlastních zaměstnanců, členů zastupitelstva a zaměstnanců městem zřizovaných organizací, kteří plnili úkoly spojené s jednotlivými prvky eGovernmentu. Dále byli školeni v eGon centru Bystřice pod Hostýnem úředníci 13 obcí základního typu  spadajících do správní působnosti města, členové zastupitelstev těchto obcí a zaměstnanci jimi zřizovaných organizací.

Školení probíhala prezenční formou prostřednictvím vlastních školitelů (proškolených Institutem pro místní správu Praha) a dále bezplatným využíváním centrálního eLearningového výukového prostředí Institutu pro místní správu Praha, (www.institutpraha.cz), který zajišťoval vzorové vzdělávací programy, metodické řízení a řídicí systém elektronického vzdělávání LMS ELEV, včetně technické podpory (distanční forma).

Mezi základní předměty patřil Czech Point – jak v obecné formě, tak i specifické registry, jako např. obchodní rejstřík, insolvenční rejstřík, katastr nemovitostí, bodové hodnocení řidiče, Czech Point – aktualizační kurz 2010, Czech Point – nové agendy aktualizace 2011 a jiné. V rozsáhlé výukové formě probíhala školení práce v programech Excel, Word, Power Point, Administrativní bezpečnost, Spisové služby a Datové schránky. Po dobu realizace projektu se konalo celkem 60 prezenčních školení. Většina školení byla absolventy hodnocena velmi kladně. Každý úspěšný student získal osvědčení o absolvování kurzu. Úspěšné ukončení projektu výrazně zkvalitnilo poskytování služeb veřejné správy veřejnosti.

Předpokládáme, že aktivity této oblasti nekončí. Vzdělávání úředníků je jedním z ústředních prvků, které mohou zvýšit kvalitu poskytovaných služeb ve veřejné správě.

Tento projekt byl financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu (OP) Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Projekt je spolufinancován městem Bystřice pod Hostýnem.

Mgr. Denisa Hrůzková, DiS



Design By Macik