Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Rozhodnutí o koupi hotelu nepadlo

Zasedání Zastupitelstva města Bystřice pod Hostýnem ve velkém sále Společenského domu Sušil, kde se ve středu 12. 9. 2012 jednalo o koupi hotelu Podhoran, se zúčastnilo kolem tří stovek občanů.


Program zahájila prezentace projektu na využití hotelu Podhoran po jeho případném odkoupení. V diskuzi dostali prostor  občané, zazněly argumenty  pro i proti koupi Podhoranu.  Občané vyzvali zastupitele, aby jednotlivě vyjádřili svůj názor na možnost koupě hotelu. Názory se různily. Kvůli problému s ubytováním sociálně nepřizpůsobivých přijel do Bystřice pod Hostýnem  senátor Jiří Čunek, který vystoupil se svým komentářem. 


V napjaté atmosféře byla přečtena petice občanů za odkoupení hotelu Podhoran, kterou podepsalo téměř 1600 lidí. Zazněly ovšem i hlasy vyzývající radnici, aby rozhodně nepodléhala nátlaku podnikatele Radovana Křemečka.
Po tříhodinovém jednání ze závěrečného hlasování zastupitelstva vyplynulo, že původní usnesení zůstane beze změny. V  platnosti zůstává jako nejvyšší nabídka 13 miliónů korun pro současného majitele. Zastupitelstvo na témže zasedání odhlasovalo zvýšení turistického ubytovacího poplatku na 5 Kč za den.
-emi-



Design By Macik