Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sokolská plavbě po Vltavě

V polovině letních prázdnin se nás naše cvičitelka zeptala, zda s ní chceme my holky zase jet do Prahy, kde jsme byly před necelým měsícem na XV. všesokolském sletu a cvičily skladbu Jonatán. Samozřejmě jsme řekly ano. Tehdy jsme nevěděly, že nás vybrala župa Hanácká, abychom reprezentovali naši župu a naše město v každoroční sokolské soutěži čtyřčlenných družstev. Bratr starosta nám vyřídil výjimku a mohlo nás odjet pět.


Tak se tedy v pátek dne 14. 9. 2012 odjíždělo do Prahy na sokolskou akci zvanou „Plavba po Vltavě“. Vyjely jsme z vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem, přestoupily v Hulíně na rychlík a jely rovnou do Prahy. Po příjezdu do Tyršova domu jsme se zapsaly a ubytovaly v hostelu. Jakmile bylo vybaleno, vyrazily jsme na nákupy. Po návratu jsme zbytek večera strávily na chodbě hraním karet. A celou noc nás rušilo chrápání…


V sobotu jsme vstávaly před sedmou. Během nástupu nám náčelník ČOS bratr Vrána prozradil utajovaný  program. Odešly jsme k přístavišti mezi Jiráskovým a Palackého mostem. Všichni nastoupili a loď vyrazila proti proudu Vltavy. Kolem poledne byl na parníku oběd a mezi tím parník doplul přes tři zdymadla až k přehradní hrázi nejkrásnější přehrady vltavské kaskády – Slapy. Zde všichni vystoupili a my šly plnit sportovní disciplíny. Nejhorší byl běh na čas po stovce schodů nahoru a hod na cíl CD diskem. Potom jsme si všechny  vyslechly přednášku o principu vodní elektrárny, která nás moc nezaujala. Po návratu na parník Cecilie byl sportovní program zakončen sladkou tečkou – zmrzlinou.


Čekala nás zase 3,5hodinová plavba parníkem do středu Prahy. Během plavby tam i zpět nám popisovali krásy okolní přírody a dávali kvízové otázky. Po příchodu do Tyršova domu nás čekala večeře. Večer jsme se shromáždily ve velké tělocvičně, kde jsme napjatě čekaly, jak jsme se umístily. Dopadlo to dobře. Venda v běhu do schodů obsadila třetí místo a v znalostním testu se naše župa zařadila mezi nejlepší. Večer kolem 22. hodiny nás bratr Vrána po skupinách vyvedl na střechu Tyršova domu, odkud nám ukazoval osvětlené pražské památky, a dokonce jsme viděly i ohňostroj. Potom jsme zasedly na chodbě s holkama z Pardubic opět ke kartám.


V neděli jsme jako správné ženské zašly utratit poslední peníze do obchodu. Po 10. hodině jsme nastoupily na tramvaj, dojely na nádraží – a hurá domů. Bylo tam fajn, vydrželo počasí i dobrá nálada. Poznaly jsme nové kamarády a těšíme se na další sokolskou akci. 
  
Sokolky TJ Sokol Bystřice pod Hostýnem Naťa, Venda, Pavča, Lucka, Viky a Hanka.



Design By Macik