Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Úspěšný kurz pro zdravotníky

Do systému zdravotních služeb patří i stálé vzdělávání zdravotnických pracovníků pečujících o zdraví občanů. Aby docházelo ke zvyšování kvality a úrovně poskytované péče, je velmi důležité sledovat stále se rozvíjející trendy, metody a techniky ve zdravotnictví.


Proto vznikl seminář zaměřený na první pomoc a neodkladnou zdravotní péči. Akce, kterou se mi podařilo uspořádat ve spolupráci s RZP, Asistenční služby, s.r.o., Trenčín, proběhla na počátku roku 2013 v Bystřici pod Hostýnem. Zúčastnilo se jí 70 zdravotnických pracovníků z Bystřice a Holešova.


Samotný kurs byl rozdělen na dvě části, které se vzájemně doplňovaly. První část se věnovala rozšíření a obnovení teoretických znalostí zdravotníků v neodkladné podpoře životních funkcí. Druhá část byla praktická. Účastníci si mohli získané vědomosti okamžitě vyzkoušet na figurínách a trenažérech se speciálními pomůckami používanými při záchraně života.
Akce se zúčastnil i zástupce města Mgr. Pavel Malének a velitel městské policie Bc. Radek Sigmund, se kterými jsme se dohodli na další spolupráci v systému vzdělávání nejen zdravotníků.


Ráda bych poděkovala svým kolegům ze Slovenska za velmi vydařenou přednášku důležitou pro poskytování kvalitní péče v naší praxi.
                                                                                                     

Mgr. Hana Pokorná
organizátorka a garant akce



Design By Macik