Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Volavka, želva – divadlo!

Literárně-dramatický obor v ZUŠ v Bystřici pod Hostýnem navštěvují převážně žáci,  kteří s procesem divadelní inscenace neměli až doposud žádnou zkušenost. Proto jsme se na letošní výjimečný přehlídkový rok pilně a systematicky připravovali. Hotových a dobře napsaných divadelních her pro děti nejsou plné regály, a tak jsme sáhli po dramatizaci literární předlohy, kterou tvoří sbírka australských a oceánských pohádek. Tyto pohádky v šedesátých letech minulého století do sbírky sestavil a uspořádal Vladimír Reis. Pro nás Středoevropany jsou to vesměs příběhy velice exotické. Podány jsou se značnou dávkou humoru, najdeme zde nadpřirozeno, dobrodružství, ale také příběhy o lásce. Děti ze souboru si vybraly příběh o volavce a želvě, příběh, který je o vzájemné pomoci zvířat v situacích, ve kterých jde o život.

Na krajské přehlídce LDO ZUŠ ve Zlíně, která se konala 10. a 11. 4. 2013 měla tato naše divadelní hříčka svou premiéru. Velmi nás potěšilo její příznivé hodnocení renomovanou porotou, v níž nechyběly osobnosti DAMU, JAMU a Artamy. Pedagožka literárně-dramatického oboru bystřické ZUŠ MgA. Bohumila Plesníková obdržela za pedagogickou a režijní práci zvláštní ocenění.

Divadelní hříčku na motivy stejnojmenné pohádky Volavka a želva, stejně jako další divadelní představení hrané dětmi, budete mít možnost uvidět ve Společenském domě  Sušil ve středu 5. června 2013. Těšíme se na vás.

             

Petr Hlavizňa 
ředitel ZUŠ Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik