Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Městské informační centrum – nová sezona s novou vedoucí

Zima letos byla opravdu dlouhá, a proto se brány bystřického zámku se svými expozicemi a prohlídkami otevřely až v květnu (út–ne). Také informační centrum rozšířilo svou pracovní dobu i o státní svátky, soboty a neděle. Otevřeno teď má denně od pondělí do neděle, vždy  od 8 do 18 hodin. Komentované stavebně historické prohlídky zámku (bez inventáře) a návštěvy městského muzea s expozicí keramiky, pracovnou Františka Táborského a výstavou „Životem a dílem Vojmíra Vokolka“ budou od května možné i o víkendech. Pro každý den jsou připraveny dva časy prohlídek – dopolední v 10.30 a odpolední ve 14.30. Expozice ohýbaného nábytku Michaela Thoneta se letos otevře až v rámci Noci muzeí  24. května 2013.


Stejně jako v loňském roce mají cykloturisté možnost využít služeb půjčovny kol. Otevírací doba půjčovny se shoduje s otevírací dobou informačního centra. K dispozici jsou dobře seřízená kola pánská, dámská i dětská za 200 a 150 Kč na den, ke kolu lze zdarma zapůjčit i dětskou sedačku a přilby. Vratná záloha za půjčení je 500 Kč na  jedno jízdní kolo. Zájemci dostanou navíc zdarma cykloturistickou mapu Kroměřížska a tipy na výlety podle zájmu a fyzické kondice.

Letošní novinky v nabídce informačního centra

· vázání dokumentů do kroužkové vazby
· laminování
· skenování
· turistická vizitka města Bystřice pod Hostýnem
· nové suvenýry
Plánujeme také zapojení do projektu „Cyklisté vítáni“ a ve spolupráci s Karlem Světlíkem připravujeme rozmístění informačních tabulí „Hrady Hostýnských vrchů“ na autobusovém nádraží a na Masarykově náměstí.

Bystřické informační centrum dále nabízí

* internet pro veřejnost, faxování, černobílé a barevné kopírování,
* praktické informace pro turisty (ubytování, stravování, autobusové a vlakové spoje atd.)
* předprodej a rezervaci vstupenek v síti TICKETPORTAL
* turistické známky č. 885, pamětní razítka, turistické karty „Cesty ke hvězdám“, turistické  vizitky No. 1216 do turistických deníků,
* aktuální přehledy kulturních a sportovních akcí v regionu
* prodej pohlednic, map, regionální literatury, keramiky a suvenýrů.

Subjektům pracujícím v oblasti cestovního ruchu nabízíme uveřejnění  kontaktů v databázi informačního centra, na stránkách Zlínského kraje www.vychodni-morava.cz a na stránkách Podhostýnského regionu www.hostynsko.cz.
Od dubna 2013 má Odbor vnějších vztahů MěÚ Bystřice pod Hostýnem a informační centrum  novou vedoucí Ing. Vendulu Perůtkovou. Práci informačního centra z vlastní praxe dobře zná, a je tedy jisté, že městské informační centrum se bude dál slibně rozvíjet a nabízet návštěvníkům města i těm, kdo jsou tady doma, řadu možností jak se dozvědět něco nového a podnětného, jak se dostat na zajímavá místa, jak poznat Bystřici pod Hostýnem ze všech stran a v tom nejkrásnějším světle.
            

malu



Design By Macik