Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Internetovou anketu vyhrála nová kavárna

Kavárna U Růženky „na Malíkovém“ vyhrála první ročník internetové ankety O nejlepší hospodu, restauraci, bar, kavárnu a cukrárnu. Soutěž vyhlásily stránky Bystrý Bystričan, které se snaží o vybudování internetové komunity obyvatel našeho města na sociální síti Facebook. Téměř 800 fanoušků si v době hlasování vybíralo mezi 33 nafocenými objekty. Ano, přesně tolik podniků se nachází na území Bystřice pod Hostýnem. Přesně 30 restaurací, pivnic a hospod, 2 cukrárny a 1 kavárna.


Celkem 103 hlasů získala kavárna U Růženky, před rokem otevřená netradiční kavárna v lidovém stylu v rekonstruovaném domě po Růžence Malíkové. V těsném, opravdu na hlas těsném souboji nakonec skončil na 2. místě DODO PUB z náměstí. Do půlnoční uzávěrky nasbíral 98 hlasů, ale jeho fanoušci posílali další „lajky“ ještě dlouho po ukončení soutěže. Na bronzovém stupínku skončila další netradiční občerstvovna na Vinohrádku, oblíbený Vagón. Získal přízeň 69 fanoušků. Na dalších místech skončila pizzerie Angelo na Sídlišti, penzion Rondo ve Školní ulici nebo Zrůbkova cukrárna na náměstí.


„Soutěž nepřináší žádné objektivní zpravodajství o úrovni jednotlivých podniků, ani si to nekladla za cíl. Byl to jen test oblíbenosti mezi fanoušky našich stránek,“ uvedli správci Bystrého Bystřičana. Na léto připravují podobnou anketu o nejoblíbenější zahrádku a řadu dalších aktivit. Názory skupiny mladých lidí jsou vyvažovány zájmem o historii města ze strany střední a starší generace, takže si na stránkách přijde na své skoro každý. „Každodenní život našeho města je v detailním pohledu velmi zajímavý, proto máme stále co fotografovat a co komentovat,“ dodali správci Bystrého Bystřičana. Profil je pro veřejnost bez facebookového účtu nepřístupný, ale některé fotogalerie, zejména tematické „Vycházky s Bystrým Bystřičanem“, je možné navštívit na internetu i bez tohoto účtu.
BB



Design By Macik