Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Stavební ruch na krajských silnicích – pozor na uzavírky

Nová stavební sezona na silnicích ve Zlínském kraji začala. Hned 15. a 17. března začaly stavební práce a s nimi i dopravní omezení a uzavírky na jedenácti stavbách. Kraj vzhledem k teplému počasí a  minimálnímu množstvím srážek zahájil stavební práce na silnicích přibližně o dva týdny dříve, než bývá obvyklé.


Od soboty 15. března pokračují stavební práce na rekonstrukci silničního úseku II/490 mezi obcí Horní Lapač a Fryštákem. Tato stavba o délce silnice 3 kilometry byla zahájena již v roce 2013. Část rekonstrukce už byla dokončena v loňském roce, pro letošní rok zbývá realizovat stavební práce na úsecích o celkové délce 1 130 metrů. Při průjezdu rekonstruovaným úsekem budou na řidiče automobilů o hmotnosti do 7,5 tuny, autobusů a vozidel Integrovaného záchranného systému čekat dvě sady světelných signalizačních zařízení. Motoristé tedy budou muset na této trase počítat s určitým zdržením. Pro vozidla o větší hmotnosti zde bude platit úplná uzavírka a objízdná trasa přes Holešov, Zahnašovice, Machovou, Otrokovice, Zlín. Stavební práce a dopravní omezení by měly skončit do 31. května tohoto roku.
Další silniční stavbou, která začala v loňském roce a od 17. března 2014 pokračuje, je rekonstrukce silnice II/150 Osíčko – Komárno. Pro letošní rok zbývá zhotoviteli rekonstruovat ještě úsek o délce 3 114 metrů. V části rekonstruované silnice bude platit v termínu od 17. března až do konce října 2014 úplná uzavírka pro všechny druhy vozidel. Objízdná trasa bude vedena přes Horní Újezd (okres Přerov) a lokalitu Drholec. Dvěma částmi stavby bude umožněn průjezd vozidel v jednom jízdním pruhu (částečná uzavírka), doprava bude řízena světelnou signalizací.


Další stavební práce provádí kraj od poloviny března například na silnicích II/432 Vážany – Jarohněvice, II/497 Uherské Hradiště – Jarošov, II/492 Pozlovice – Luhačovice, II/487 Ústí – Hovězí, II/487 Nový Hrozenkov – Podťaté, Bzové,  II/487 s mostem v Karolince.
Podrobné informace o uzavírkách krajských silnic najdete na  www.rszk.cz



Design By Macik