Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Do Bystřice napochodovaly mažoretky

Už počtvrté se do Bystřice pod Hostýnem v březnu sjely mažoretky z celé České republiky a Slovenska, aby zde bojovaly o Podhostýnský pohár. Nepostupové soutěže na úrovni mistrovství se zúčastnilo přes sedm set dívek, diváci zhlédli sto dvacet pestrobarevných vystoupení.


Kromě klasických mažoretek zabodovaly skladby v kategorii dance. Zcela zaplněná tribuna tajila dech nad akrobatickými výkony cheerleaders, roztleskávaček, které u nás zatím známe jen z amerických filmů. Novinkou byl také bat flag – choreografie hůlky s praporem.


Polovinu porotců tvořili odborníci v mažoretkovém sportu, další byli tanečními experty. Výsledková listina hovořila jasně – čtyři zlaté poháry zůstávají doma. „Upřímně, nečekala jsem to! Byly tu určitě i lepší soubory, bodový rozdíl byl velmi těsný. Z pohledu trenérky vím, že máme ještě na mistrovství co zlepšovat,“ komentovala výsledek vedoucí pořadatelského souboru Jana Kroupová. Bystřické Stars se tak staly nejúspěšnějším souborem letošního Podhostýnského poháru. Nejsympatičtější skupinou zvolili diváci malinké třepetalky ze souboru Charlie Hradec nad Moravicí.
Eva Mikešková



Design By Macik