Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



KNIŽNÍ NOVINKY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ

„Aprílové počasí jsou časy a nečasy.“ A máme tady duben. Český název tohoto měsíce se odvozuje ze slova dub. V tomto měsíci teprve začínají rašit duby. První dubnový den se nazývá apríl. Už od 16. století je apríl spojen s různými žertíky a drobnými zlomyslnostmi. Aprílové počasí označuje počastí nestálé, proměnlivé. I když je aprílové počasí nestálé, my jsme tu pro vás stále a potěší nás, když si přijdete vybrat třeba z nabídky nových knih naší knihovny.

Beletrie
Fousek, J.: Deník starého muže. Osobní vzpomínky, pocity, setkání a dojmy. Autor přibližuje čtenářům formou literární zpovědi svůj život a názory.
Galbraith, R.: Volání kukačky. Debut Roberta Galbraitha (pseudonym J. K. Rowlingové), v němž se poprvé setkáváme s neobyčejným soukromým detektivem, který svou originalitou najde mezi současnými detektivy jen stěží sobě rovného.
Spalding, N.: Lásko, kde jsi? Knížka inspirovaná skutečnými příběhy o nevydařených schůzkách a přešlapech ve vztazích.
Strayed, Ch.: Divočina. Pozoruhodně upřímný autobiografický příběh ženy, která se po traumatických událostech rozhodne vyrazit na 1 770 kilometrů dlouhou pěší pouť.
Šindelář, V.: Zločiny za časů c. k. monarchie. Kriminální příběhy ze starého Rakouska-Uherska popisují záhadné případy a zločinné skutky a odhalují metody tehdejší kriminalistiky.

Naučná literatura
Brodek, A.: Papírové tvoření. 78 nádherných papírových sluníček, hvězd a vloček vytvořených různými technikami – quilling, origami a kirigami.
Drábová, R.: Písemná a elektronická komunikace. Kniha nám poradí s nejčastěji užívanými druhy obchodních písemností a s dokumenty, se kterými se běžně setkáváme.
Esposito, J.: Jak překonat strach z veřejného vystoupení. V knize se dozvíte, jak výrazně omezit své pocity strachu, neklidu a ztráty kontroly v souvislosti s mluvením či vystupováním před ostatními.
Vaštíková, M.: Marketing služeb. V knize se dozvíte, jak vytvořit nabídku konkurenceschopného sortimentu služeb a tyto služby úspěšně a efektivně poskytovat zákazníkům.
Zumthor, P.: Promýšlet architekturu. Kultovní kniha esejů švýcarského architekta Petera Zumthora, držitele Pritzkerovy ceny 2009.

Knihy pro děti
Fixl, J.: Všechno letí, milé děti. Pestrý soubor jednoduchých textů pro začínající čtenáře formou malovaného čtení, pohádek, básniček a obrázkových příběhů.
Havlíčková, J.: Kouká Mína do komína. Soubor říkanek pro děti od 4 let je určen k procvičování výslovnosti všech hlásek českého jazyka.
Chbovsky, S.: Ten, kdo stojí v koutě. Strhující příběh o dospívání, který Charlie vypráví v dopisech, zmítán touhou žít svůj vlastní život i touhou vymanit se z role, která mu byla přidělena.
Laňka, D.: Vítejte v Pekle! (P)O čertech zábavná kniha pro všechny malé zlobily a zlobilky. Tak jako se děti straší čerty, tak se čertí děti straší lidmi.
Lebeda,J.: S Medovníčkem do pohádky. Příběhy skřítka Medovníčka, který se nejen stará o včeličky, ale pomáhá všem ostatním zvířátkům a ptáčkům.
Scheffler, U.: Detektiv Klubko – Tajemství žlutého kufru. Detektiv Klubko nikdy nezaváhá a bystře si poradí i s těmi nejzapeklitějšími záhadami. Pomocí lupy se i z tebe může stát detektiv!

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz 
JaRo



Design By Macik