Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Historie mezinárodní házené v Bystřici pod Hostýnem ve fotografiích

Historie mezinárodní házené v Bystřici pod Hostýnem ve fotografiích

1.  Marek Vacula
Marek Vacula prorazil obranu soupeře v jednom ze zápasů v bystřické hale. Odchovanec napajedelské házené byl v sezoně 2002–2003 a od sezony 2004–2005 do skončení podzimní sezony 2013 nepřetržitě hráčem družstva mužů TJ Bystřice pod Hostýnem, s výjimkou sezony 2012–2013, kdy byl hráčem týmu HC Zlín.
V bystřickém dresu odehrál mistrovské zápasy ve II. lize, v I. lize a v extralize. V těchto utkáních nastřílel 858 branek, z toho 263 v extralize. Zařadil se tím k nejlepším střelcům v dějinách mezinárodní házené v Bystřici pod Hostýnem.
Foto: Alžběta Vejrostová

2. Družstvo dorostenců TJ Tatran Bystřice pod Hostýnem 
Družstvo starších dorostenců házené TJ Tatran Bystřice pod Hostýnem v sezoně 1977–1978. Horní řada zleva: Petr Cabák, Milan Koláček, Aleš Čejka, Rudolf Cabák a trenér Vlastimil Čejka.
Dolní řada zleva: Radek Bia, Zdeněk Bia, Zdeněk Ježek, Petr Goldmann a Zdeněk Jelínek.
Foto zapůjčila Jitka Biová.

3. Rostislav Dobeš
Rostislav Dobeš překonává ve výskoku obranu soupeře v jednom z utkání v hale SD Sušil. Odchovanec zlínské házené byl od podzimní sezony 2001 do skončení jarní sezony v roce 2014 nepřetržitě hráčem družstva mužů TJ Bystřice pod Hostýnem. V bystřickém dresu odehrál mistrovská utkání ve II. lize, v I. lize a v extralize. V těchto zápasech nastřílel 1682 branek, což je rekordní počet gólů v dějinách bystřického handbalu. Z toho 407 branek dal v zápasech extraligy.
Foto: Alžběta Vejrostová

4. Martin Žůrek
Martin Žůrek je zachycen při střelbě v jednom z utkání v bystřické hale. V extraligových zápasech za družstva mužů HC Zlín, TJ Cement Hranice a TJ Bystřice pod Hostýnem nastřílel 900 branek.
Foto: Alžběta Vejrostová

Martin Žůrek v hranickém dresu v utkání extraligy TJ Cement Hranice – Gumárny Zubří.
Foto zapůjčil Miroslav Žůrek.

Martin Žůrek je odchovancem bystřické házené. Po sezonách v družstvech žáků a dorostenců byl hráčem družstva mužů TJ Bystřice pod Hostýnem od podzimu 1990 do skončení jarní sezony v roce 1995, dále pak v sezoně 1997–1998 a nepřetržitě od podzimu 2004 až do skončení jarní sezony 2014. V sezonách 1995–1996 a následující byl hráčem družstva mužů HC Zlín a od podzimu 1998 do skončení jarní sezony 2004 byl hráčem družstva TJ Cement Hranice.
V některých sezonách, kdy byl hráčem bystřického týmu, ještě hostoval v družstvu Hranic. Za družstvo TJ Bystřice pod Hostýnem nastřílel v mistrovských střetnutích 1400 gólů, z toho 300 branek vsítil v extraligových utkáních. Zařadil se tak k nejúspěšnějším střelcům v historii mezinárodní házené v Bystřici.
Dalších 600 gólů v extralize nastřílel v dresu Zlína a Hranic. Přes 550 branek přidal ještě v sezonách, kdy hostoval za Hranice v zápasech v nižších soutěžích. Celkem ve své bohaté a úspěšné kariéře nastřílel 2560 gólů v mistrovských zápasech mužů TJ Bystřice pod Hostýnem, HC Zlín a TJ Cement Hranice.
Od zahájení podzimní sezony v roce 2014 je Martin Žůrek trenérem družstva mužů TJ Bystřice pod Hostýnem.
Vlastimil Doležel



Design By Macik