Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Podomní a pochůzkový prodej je v Bystřici zakázán

Na klamání a okrádání především seniorů pod záminkou podomního prodeje reaguje nový tržní řád, který schválila rada města. V našem městě (i místních částech) upravuje problematiku pochůzkového a podomního prodeje nařízení města Bystřice pod Hostýnem č. 1/2015 – Tržní řád. V článku 9 tohoto nařízení jsou zakázané druhy prodeje zboží a poskytovaných služeb uvedeny takto:

* Podomní prodej na území města je zakázán. Podomní prodej je takový prodej, kdy je bez předchozí objednávky v bydlišti fyzické osoby nebo sídle či provozovně právnické osoby nabízeno, prodáváno zboží nebo poskytovány služby.
* Pochůzkový prodej na území města je zakázán. Za pochůzkový prodej se pokládá nabízení, prodej zboží nebo poskytování služeb s použitím přenosného nebo neseného zařízení (konstrukce, tyče, závěsného pultu, ze zavazadel, tašek a podobných zařízení) nebo přímo z ruky. Nerozhoduje, zda ten, kdo zboží nebo služby nabízí, prodává a poskytuje, se přemísťuje nebo stojí na místě.


Nařízení města se nevztahuje na prodej zboží v rámci oficiálně schválených akcí humanitárního a charitativního charakteru. Kontrola dodržování tohoto nařízení spadá do pravomoci Městské policie v Bystřici pod Hostýnem. Za porušení uvedených zákazů může být právnické osobě a podnikající fyzické osobě uložena pokuta až do výše 200.000 Kč, fyzické osobě, která není podnikatelem, pak pokuta až do 30.000 Kč.


Úplné znění nařízení města č. 1/2015 – Tržní řád naleznete na webových stránkách města. Bližší informace k výše uvedenému sdělí odbor živnostenského úřadu na tel. 573 501 905 nebo 573 501 979. Na tel. městské policie 573 379 555 je možno ohlásit aktuální výskyt podomního prodeje.

MVDr. Josef Drda
vedoucí živnostenského úřadu



Design By Macik