Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Beseda o Norsku a rybách

V rámci projektu Poznání a učiva o Evropě se seznamujeme nejen se státy Evropské unie, ale také se státy, které do ní nevstoupily. K nim patří i skandinávské Norsko, které je symbolem neporušené přírody, vysoké životní úrovně a rozvinutého rybolovu. O zaslíbené zemi rybářů nám vyprávěla majitelka bystřického knihkupectví Marie Pospíšilová, která Norsko sama navštívila.

Besedu paní Pospíšilová uvedla ukázkou trasy a popsala cestu zájezdovým autobusem. Fotografie nám přiblížily hlavně nádhernou norskou přírodu, fjordy s rybářskými loděmi, původní obydlí, mosty, spojující ostrovy. Viděli jsme, jak se rybařilo na malých loďkách, jaké ryby paní Pospíšilová či další účastníci zájezdu nalovili. Různé druhy tresek, zahlédli jsme platýze, makrelu či sledě. Na jiných fotografiích jsme zase mohli vidět, kde rybáři bydleli. Zajímavé bylo i vyprávění o Norech, líbila se nám norská hymna.

Bylo toho hodně, co jsme se o dalekém Norsku dozvěděli. Figurky malých trolů většinu z nás zaujaly a odměny za zodpovězené otázky ve formě krásných knih či přívěšků, třeba zub žraloka, výherce potěšily.
Moc děkujeme za poučnou přednášku a budeme se těšit na další zajímavé akce u nás ve škole.

Mgr. Dagmar Míčková a děti ze školy Pod Dubíčkem 



Design By Macik