Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Opravu bystřického vlakového nádraží zdržují majetkové převody

Ani osobní intervence představitelů města na vedení Českých drah neskončila příslibem, že se v dohledné době dočkáme rekonstrukce budovy a prostor vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem. Záměr zdržují převody majetku mezi Českými drahami a Správou železniční dopravní cesty.


„Se stavem vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem jsme dlouhodobě nespokojeni. Ať už jde o naše občany cestující za prací nebo zábavou, nebo o turisty, kteří k nám přijíždějí, nádraží jim už léta neposkytuje odpovídající zázemí,“ uvedl starosta města Zdeněk Pánek. Jak dodal, v minulých letech město spolufinancovalo vybudování dopravního terminálu a úpravu nástupní hrany před budovou vlakového nádraží. Nyní je načase rekonstruovat a dovybavit nádražní budovu, která je architektonicky zajímavá a měla by být zachována v původním pojetí.


„Setkali jsme se s místopředsedou představenstva Českých drah Ludvíkem Urbanem, který nám přislíbil, že se bude rekonstrukcí nádraží zabývat,“ shrnul výsledek jednání v Praze místostarosta Jiří Ott, který setkání inicioval. Konkrétní časový horizont případné rekonstrukce nádraží však zatím nebyl stanoven, neboť stále probíhají majetkové převody mezi Českými drahami a Správou železniční dopravní cesty. „Je třeba zlepšit kvalitu služeb i vzhled nádraží, které nám jako turistickému centru podhostýnského regionu nedělá příliš dobré jméno,“ shodli se představitelé města.
-jan-



Design By Macik