Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

„Nemilovat knihu znamená nemilovat moudrost, nemilovat moudrost však znamená stávat se hlupákem,“ napsal Jan Amos Komenský. Přejeme vám krásné jaro s knihou.

Beletrie
McCaig, D.: Život Ruth. Kniha přináší poprvé publikovaný příběh známé postavy Mammy, služebné a chůvy z dnes již klasického díla Margaret Mitchellové Jih proti Severu.
Prokšová, J.: Čtvrtá úroveň. Kniha nás zavádí do psychiatrické léčebny, za jejímiž zdmi se odehrává nejeden smutný příběh. Třeba ten o Kláře, ženě, která už rok nepromluvila ani slovo.
Riedlová, E.: Královské intriky. Zatímco České království se po vymření Přemyslovců zmítá v bojích, mladičká Markéta z Březové postupně proniká do urozené společnosti.
Skřipský, M.: Případy inspektora Rádla. Výjimečné příběhy z první republiky, které nabízejí unikátní pohled na práci tehdejší tajné služby. Nejzdařilejší česká špionážní próza posledních dvaceti let.
Vaňková, L.: Zapomenutý král. Nový román otevírá pozoruhodné období v dějinách Českého království, kdy se mu vyhýbaly válečné pohromy a bylo ušetřeno krvavých vnitřních rozbrojů.

Naučná literatura
Kovaříková, B.: Příběhy domů slavných. Publicistka Blanka Kovaříková si tentokrát vybrala na sedmdesát známých českých osobností a seznamuje nás s jejich byty a domy.
Liška, V.: Největší záhady dávných Čech. Čechy jsou krajinou plnou magických míst, nadpřirozených bytostí i čarovných příběhů. Staňme se svědky uplynulých věků a poodhalme závoj tajemství, který naši historii obestírá.
Novák, J.: Odysea X. Nebezpečná a dobrodružstvím nabitá cesta Jaroslava Nováka za svobodou z obsazeného Československa na začátku 40. let minulého století.
Petrowski, T.: Bezpečí na internetu pro všechny. Tato kniha vyjmenovává rizika a nebezpečí hrozící uživatelům internetu a smartphonů, současně však poskytuje instrukce, jak se jim vyhnout.
Tomáš Baťa. Známý i neznámý. Kniha je vyjádřením úcty a zároveň i splátkou dluhu Tomáši Baťovi juniorovi. V první části dvaatřicet rozličných osob nabízí dvaatřicet pohledů na tohoto mimořádného člověka. Druhá část nabízí letmý pohled na jeho rozsáhlé podnikatelské dílo.

Knihy pro děti
Čech, P.: Dobrodružství pavouka Čendy. Tato kniha nás pohádkovým způsobem odvádí do poněkud strašidelného světa jednoho pavoučího pokoje uvnitř starých hodin.
Chainani, S.: Škola dobra zla. Se Sofií a Agátou poznáte, jak je nebezpečné věřit pohádkám, které vás vtáhnou do děje a nebudou chtít pustit zpět.
Goldflam, A.: Standa a dům hrůzy. Napínavý a taky trochu strašidelný příběh pro děti, které se rády bojí.
Pospíšilová, Z.: Detektivové a podivné krádeže. Ve městě dojde k sérii záhadných loupeží. Kradl jeden pachatel, nebo tady řádí celá banda? Úspěšná detektivní parta opět v akci!

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz .
JaRo 



Design By Macik