Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



SERVIS KNIHOVNY

SERVIS KNIHOVNY
Malý výběr z novinek měsíce dubna a května

Beletrie
Byrneová, L.: Andělé v mých vlasech. Vlastní životní příběh autorky je určen všem, kteří se zamýšlejí nad záhadami neviditelného světa nebo pochybují o existenci posmrtného života.
Klostermann, K.: Světák z Podlesí. Dílo spisovatele přelomu 19. a 20. století , který se proslavil svými romány z Pošumaví.
Lodge, D.: Nejtišší trest. Příběh penzionovaného profesora, který přichází o sluch. Díky nedorozumění typickému pro nedoslýchavé jej čeká všechno, jen ne důstojné stáří. Kniha byla v letošní soutěži Magnesia litera oceněna za nejlepší překlad.
Novotný, J. D.: Ďábel z Vinohrad. Vzpomínky přátel Jiřího Šlitra jsou provázeny jeho vlastními ilustracemi, černobílými archivními fotografiemi a texty písní J. Suchého.
Pokorný, V.: Na náš pohřeb do smrti nezapomenete. Pokračování úspěšného titulu Ahoj, mami. Humor, mnohdy černý, se pohybuje na hranici tragikomedie a logopedického cvičení.

Naučná literatura
Geck, J.: Nanoakvária. S objemem 12–35 litrů představuje nanoakvárium atraktivní alternativu velkých akvárií. Může být oživeno miniaturními rybkami, krevetkami nebo jen hezkými rostlinami.
Graclík, M.: Marie Rotterová. Neautorizovaný umělecký a životní příběh ostravské Lady Soul.
Homolková, B.: Němčina pro samouky. Nové vydání jedné z nejúspěšnějších učebnic němčiny je aktualizováno tak, aby odpovídalo změněným reáliím ve společnosti.
Lüdeke, A.: Vojenská technika druhé světové války. Rozsáhlá encyklopedie pro zájemce o historii a vývoj zbrojní techniky od pěchotních zbraní až po letadlové lodě.
Karešová, J.: Praktické rady pro onkologické pacienty aneb Jak překonat nesnáze při léčbě rakoviny. Kolektiv lékařů sestavil tuto příručku pro pacienty a jejich nejbližší, aby jim mohli být pevnou oporou.

Knihy pro děti
Bryantová, B.: Divoký kůň. Již 35. pokračování Dívek v sedle, tří kamarádek od koní, které tráví prázdniny na turistickém ranči Dlouhé O, kde pro pobavení hostů vystupují ve westernovém představení. Když má být Stefi jako rukojmí unesena, její kůň Balon ji brání a stane se okamžitě hvězdou celé podívané.
Linke, G.: Pokojová kočka. Autorka popisuje, jak dosáhnout šťastného společenství obyvatel jednoho bytu, v němž se pak cítí dobře člověk i domácí mazlíček.
Malam, J.: Obrázkový svět dinosaurů. Nádherné obrázky a přehledné údaje rozsahem vhodné i pro nejmenší čtenáře.
Toy Story. Příběh hraček. Co dělají hračky, když s nimi děti nejsou? To již někteří znají z filmového příběhu.
Wilsonová, J.: Zlaté srdce Trasy Beakerové. Úsměvné pokračování příběhů u nás již známé hrdinky nám napoví, jestli se může i Tracy zamilovat?

                                                                                                                                                                                          
UZAVŘENÍ KNIHOVNY 7.– 16. července 2010
Oznamujeme čtenářům, že v těchto dnech bude knihovna uzavřena z důvodu revize knihovního fondu. Děkujeme za pochopení. 



Design By Macik