Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Škola vydává knihu

Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem vydává ve spolupráci s Koordinačním centrem česko-německých výměn mládeže TANDEM publikaci, která bude dne 10. 6. 2010 slavnostně pokřtěna na Velvyslanectví SRN v Praze.

Škola v knize prezentuje svou již jedenáctiletou spolupráci s Obecně prospěšným sdružením pro odborné vzdělávání Guben. Jak píše Mgr. Anna Blahová, vedoucí vychovatelka a učitelka bystřické SŠNO, smyslem této mezinárodní spolupráce je v první řadě výměna odborných profesních znalostí, prohloubení jazykových dovedností a také hlubší poznání sousední země. „Našim studentům chceme v podobě praxí nabídnout aktivitu, která zkvalitní jejich odborné znalosti, jazykové dovednosti a podpoří u nich kosmopolitní vnímání společnosti. Zkušenosti ze stáže zvýší jejich šance na trhu práce i uplatnitelnost v zahraničí. Každý si z praxe odnáší celoevropsky uznatelný certifikát Europass-mobilita. Kromě toho praktikanti posílí své sebevědomí a naváží nová přátelství,“ uvádí v nové publikaci Anna Blahová.
Zástupci Střední školy nábytkářské a obchodní Bystřice pod Hostýnem byli velvyslancem SRN přijati už v roce 2005, nyní u příležitosti vydání knihy k tomu dojde podruhé. Škola získá také cenu za nejlepší praxi v oblasti česko-německých studijních stáží.                                                                                                                                                             msch



Design By Macik