Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Studenti uspěli v mezinárodní soutěži

Ve dnech 29. 4.–30. 4. 2010 se konalo finále čtvrtého ročníku soutěže Studentské projekty 2009/2010. Hlavním organizátorem soutěže je společnost ŠPINAR – software, s. r. o., která v roce 2006 založila tradici této dnes již prestižní soutěže pro Českou a Slovenskou republiku. Soutěž je určena pro všechny typy škol v České republice a na Slovensku, které ve výuce využívají programy TurboCad a DAEX.

Čtvrtého ročníku soutěže se zúčastnilo 21 škol z České a Slovenské republiky, porota hodnotila celkem 41 studentských prací. Do finále soutěže postoupilo 25 prací a mezi nimi také dva projekty žáků naší školy – studenta čtvrtého ročníku nábytkářství Vojtěcha Kluse a studenta třetího ročníku téhož zaměření Tomáše Vojíře.
Finále se konalo v prostorách Střední školy stavební a dřevozpracující v Ostravě Zábřehu. Soutěž podporovalo několik významných sponzorů, kteří věnovali velmi hodnotné ceny. Mediální podporu zajistili zástupci významných oborových časopisů Czech design, Stolařský magazín, Computer design, Bydlení.cz, a další.
První den probíhala obhajoba studentských projektů, při níž studenti osobně prezentovali své projekty odborné porotě složené z vysokoškolských profesorů, vyučujících odborných středních škol a odborníků z praxe. V průběhu prezentace obhajob hodnotili studentské projekty také učitelé a mediální partneři soutěže.
Výsledky prvního dne nebyly moc příznivé. V kategorii „Projekt zpracovaný v programu TurboCad“ se umístili žáci na 15. a 12. místě. V hodnocení zástupců médií byl Vojta Klus na 10. a Tomáš Vojíř na 13. místě a v ceně učitelů byli zařazeni na 14. a 17. místo.
Druhý den pak soutěž pokračovala další disciplínou – soutěží dovedností, při níž studenti uplatnili své dosavadní zkušenosti a prokázali praktické dovednosti při práci v programu TurboCad. V této disciplíně se našim studentům velmi dařilo. Odborná porota zhodnotila výsledky a 1. místo udělila Vojtěchu Klusovi. Tomáš Vojíř se umístil na výborném 8. místě.

                                                                                                                                                                  Ing. Tomáš Bílek
                                                                                           Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem

 



Design By Macik