Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřičtí biatlonisté uspořádali mistrovství republiky

Nejvyšší soutěž domácí letní sezony uspořádal ve svém areálu na Bedlině bystřický biatlonový klub. Oním vrcholem sezony ATEX poháru letních biatlonistů bylo mistrovství ČR. Závodníci ve 12 kategoriích soutěžili v členitém terénu a na divácky atraktivní střelnici o tituly pro rok 2010, a to ve sprintu, dvoučlenných štafetách a v závodě s hromadným startem.


Třídenní program mistrovství byl zahájen v pátek 10. 9. 2010 – prezentací prošlo přes 180 účastníků. V sobotu následoval celodenní „maraton“, náročný nejen pro závodníky, ale také pro pořadatele a rozhodčí, dopoledne sprinty, odpoledne štafety dvojic. Mistrovství uzavřel nedělní závod s hromadným startem.


Pořadatelskému Klubu biatlonu Bystřice pod Hostýnem v čele s jeho předsedou Vojtěchem Zicháčkem se podařilo soutěž výborně zvládnout po všech stránkách i přes nepřízeň počasí – déšť a nárazový vítr.


Na mistrovství republiky se představila juniorská reprezentace, hned tři tituly si pak odvezli závodníci z Letohradu – Ondřej Exler v kategorii juniorů (zlato ve sprintu i v závodu s hromadným startem, zlato spolu s Michalem Žákem ve štafetě dvojic v kategorii mužů). Obdobného výsledku dosáhl i Michal Krčmář startující mezi dorostenci B, který titul ve štafetě získal s Vlastimilem Vávrou ml. Úspěšná byla Pavla Schorná ze Starého Města pod Landštjnem, která titul ve štafetě vybojovala společně s Mirkou Špácovou ml. Double si na své konto připsali Tomáš Vojík z Jilemnice v kategorii mladšího dorostu a veterán letního biatlonu Josef Wawrzyczek z Karviné mezi nejstaršími muži – ten si z Bystřice odvezl svůj v pořadí již 37. titul. V kategorii juniorek získala double Táňa Fidlerová z Orlové. Nedělní závod s hromadným startem ovládli hlavně střelci. Nejlepší byl nakonec Luboš Schorný ze Starého Města pod Landštejnem – sestřelil všech pět terčů a zvládl běžecký nápor mladých soupeřů.


Pořádajícímu bystřickému klubu se dílo podařilo, spokojeni byli závodníci i přihlížející fandové. Závody mistrovství jistě upoutaly i zvědavého diváka z řad laické veřejnosti, který do bezprostředního kontaktu s tímto druhem sportu přišel poprvé.


V příštím roce převezme pořadatelskou štafetu mistrovství republiky v letním biatlonu Staré Město pod Landštejnem. P. S. Snad tam nebohému novináři vzteklý kynolog hlídající stezku ke své boudě nevypustí kola od vozu tak jako u nás…

            msch



Design By Macik