Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Přišel podzim a nyní i my přicházíme s nabídkou nových knižních titulů, které si můžete vypůjčit v městské knihovně v Bystřici pod Hostýnem:

Beletrie
Březinová, A.: Tajný deník královny Kunhuty. Strhující a vášnivá zpověď ženy, kterou dramatické události 13. století vynesly do čela české země.
Devátá, I.: Mezi nebem a peklem. Autorka s laskavým humorem provází ženu celým životem od oltáře až do období důchodového.
Galloway, S.: Sarajevský cellista. Příběh se odehrává v období mezi lety 1992–1995, kdy bylo obléháno Sarajevo. Zakládá se na skutečné osobnosti violoncellisty, který hrál dvaadvacet dní na počest dvaadvaceti obětí bombardování.
Hilliges, I. M.: Dcera Afriky. Napínavý příběh o lékařce z nemocnice v africké divočině, která zápolí nejen s exotickými chorobami chudých domorodců, ale také svádí tvrdý boj s koloniálními předsudky.
O’Connor, J.: Obchodník. V románu sledujeme život v zásadě slušného, leč zoufalého muže ve středním věku, který se vlivem tragických událostí proměňuje v krutého mstitele.
odehrává v provinčním na začátku léta.


Naučná literatura
Bauer, J.: České princezny na evropských trůnech. V žilách jim kolovala česká krev, staly se manželkami význačných panovníků a po jejich boku vstoupily do dějin. Začtěte se do osudů slavných českých princezen.
Lane, D.: Do srdce mafie. Spisovatel během své poutavé cesty po městech a vesnicích italského jihu a díky nepřekonatelné znalosti Itálie podává živý a přitažlivý obraz o praktikách současné mafie.
Sedláčková, E.: Orchideje v bytě a rodinném domě. Kniha radí začínajícím pěstitelům, ale i těm, kdo byli najednou obdarováni exotickou rostlinou a nevědí co s ní.
Swayze, P.: Žil jsem skvělý život. Kniha vypravuje nejen o tom, jak Patrik Swayze čelil své nemoci, ale vzpomíná v ní i na své dětství, manželství a na svou hereckou kariéru.
Šimánek, L.: Austrálie – Křížem krážem. S touto knihou se vydáme na zimní putování po malém červeném kontinentu s Leošem Šimánkem a jeho rodinou, která procestovala během tří měsíců Austrálii do těch nejzazších koutů.

Knihy pro děti
Fethová, M.: Případ trhače jahod. Začala jahodová sezona a Jana, Monika a Karol se těší na sladké prázdniny. Trhači jahod se sklání nad jednotlivými rostlinkami. Mezi nimi se však někde skrývá vrah.
Lindgrenová, A.: Rasmus tulákem. Devítiletý Rasmus žije v dětském domově. Jednoho dne se rozhodne utéct a cestou se seznámí s tulákem Oskarem, se kterým zažije nejedno dobrodružství.
Stará, E.: A pak se to stalo. Deset pohádek o maličkostech, z kterých si děti nic nedělají, a dospělí z nich šílí.
Topinková, L.: Loutky. V knize se budeme zabývat výrobou loutek. Závěr každé kapitoly je věnován pohádkovému příběhu, v němž účinkují loutky, které jsme si právě vyrobili.
Toufar, P.: Sedm divů Česka. V knize se setkáme nejen se sedmi divy Česka, které zvolili diváci České televize v celonárodní anketě, ale i s padesátkou divů nominovaných.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz   



Design By Macik