Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pohádkový karneval ze Včelína

První dětský karneval uspořádaný městským Střediskem volného času Včelín rozbouřil velký sál Společenského domu Sušil v polovině ledna. Některé děti se pro tuto příležitost oblékly do kostýmů, které si vytvořily o několik dní dříve v karnevalové dílničce připravené v prostorách budovy Střední školy nábytkářské a obchodní na Tyršově ulici. Místu, kde nyní středisko provizorně působí, se pomalu začíná domácky říkat Tyršovka a koná se tu řada dalších včelínských aktivit a kroužků.


Početní návštěvníci dětského karnevalu by se sem ale rozhodně nevešli. Na Sušile bylo plno. Výkonné reproduktory chrlily oblíbené dětské hity od Včelky Máji přes jedoucí Mašinku až po Barbie Girl, v kole křepčili rytíři, vodníci, princezny, králíčci, loupežníci i rodiče s fotoaparáty. Vřavu zdatně krotila zkušená moderátorka Eva Mikešková v převleku za Pippi Dlouhou punčochu, podporovaná diskžokejkou Katkou Bednářovou, klaunem Petrou Šiškovou a pirátem Martinou Sedlářovou. Taneční rej střídala v příjemném tempu zajímavá vystoupení. K vidění a poslechu byl Sboreček Martiny Ryškové, tentokrát pohádkově kostýmovaný, slavné holčičí duo z mažoretkového souboru, malinká gymnastka Laura, připomínající křehkou tanečnici z Andersenovy pohádky o cínovém vojáčkovi, dvě taneční skupiny a na závěr přišla drsná akrobacie na kolech. Soutěžilo se a každou chvíli se někdo zastavil u stolu obsypaného tombolou, na němž trůnila klec s první cenou – živým mourovatým králíčkem, milosrdně přikrytá velkou a samozřejmě plnou dortovou krabicí.


Děti a dospělí si tuhle lednovou neděli prostřednictvím Včelína náležitě zařádili. A to se mohli za čtrnáct dní těšit ještě na další karnevalový dětský ples pořádaný tradičně místním klubem křesťanských žen a pomoci tak dětem adoptovaným na dálku.
            msch

 



Design By Macik