Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřice má místostarostku a místostarostu

Ustavující zasedání městského zastupitelstva v listopadu 2010 rozhodlo na základě předběžných koaličních jednání zvolit pro město dva místostarosty – uvolněného, tedy vykonávajícího svou funkci při plném uvolnění ze svých dosavadních profesních povinností, a funkci místostarosty neuvolněného, který bude funkci vykonávat částečně, vedle svého zaměstnání. Oba působí na radnici na částečné pracovní úvazky, jejichž součet nepřesáhne 1,5 pracovního místa.
Uvolněným místostarostou byl zvolen Antonín Pařízek (ČSSD), ve funkci neuvolněné místostarostky působí Mgr. Vladislava Bělíková (ODS). Ve vedení města tedy nechybí pravice, levice, ani střed zastoupený nezávislým starostou Mgr. Zdeňkem Pánkem. Jak se shodli místostarosta i místostarostka, kteří mají na radnici společnou kancelář a propojené pracovní stoly, jejich politická příslušnost jim nebrání ve spolupráci a jejich cíle jsou velmi podobné – tím hlavním je prospěch města.


Mgr. Vladislava Bělíková působí ve funkci již druhé celé volební období. Do její kompetence bude spadat zejména kultura, sociální záležitosti, angažovat se opět bude v oblasti mezinárodních vztahů a partnerských měst, řešit bude i problémy zámku a jeho využití, případně záležitosti nového střediska volného času.


Na radnici je k zastižení vždy tři dny v týdnu – v pondělí, středu a pátek. Dva dny v týdnu pak působí ve své profesi jako etnografka při Muzeu Kroměřížska, jejím pracovištěm je areál památek lidového stavitelství v Rymicích u Holešova.
Antonín Pařízek byl zaměstnán jako požární technik, později vedoucí oddělení požární ochrany a ostrahy majetku a velitel zásahové jednotky SDH v TONu, a. s. Bude jako první místostarosta plně zastupovat starostu města v období jeho nepřítomnosti nebo časové vytíženosti. Bude se účastnit jednání stavební komise a působit v komisi pro vyhodnocování nabídek malého rozsahu, podle potřeby se bude účastnit i jednání v jiných komisích či výborech. Věnovat se bude mimo jiné dohledu nad realizací projektu „Zvýšení kvality řízení města“ a projektu „Vzdělávání v e-GON Centru“, napomáhat bude optimální spolupráci úřadu s obchodními organizacemi Technické služby Bystřice pod Hostýnem, s. r. o., a Tepelné hospodářství Bystřice pod Hostýnem, s. r. o., angažovat se bude v oblasti požární ochrany a prevence. Ve své funkci se nechce úzce zaměřovat, ale věnovat se co nejširšímu spektru činností.


K dispozici je občanům vždy čtyři dny v týdnu, od pondělí do čtvrtka. Každého je připraven vyslechnout a podle svých schopností mu poradit a pomoci.
Bystřického místostarostu Antonína Pařízka a místostarostku Mgr. Vladislavu Bělíkovou mohou občané navštívit v hlavní budově městského úřadu na Masarykově náměstí, v prvním patře, místnost č. 19.
            msch



Design By Macik