Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



StonoŠka bydlí v novém

Závěr kalendářního roku byl pro ŠtonoŠku slavnostní. Děti to sice nijak nevnímaly a na poslední schůzce se plně věnovaly zdobení perníčků a rozbalování společných dárků, zato rodiče hořeli nedočkavostí. Hned jakmile to chvíle dovolila, vzali svazek klíčů, navlekli na sebe kabáty a úprkem na Lidový dům. Proč právě tam? Protože právě zde obdržela StonoŠka od akciové společnosti TON k užívání za velmi laskavých podmínek nebytové prostory. Okamžitě se sešla „válečná porada“ domluvila se brigáda a poté se na papír čmáralo, škrtalo a přepisovalo tak dlouho, až byly prostory alespoň na papíře zabydlené podle našich představ. Mezi svátky se sešla parta nejaktivnějších rodičů a mladých asistentů, vyzbrojená hadry všeho druhu, kbelíky všech velikostí a taškou saponátů. Začal velký úklid, stěhování nábytku a především velkého množství krabic a igelitových tašek. Zkrátka nosilo se vše co se za šestiletou existenci StonoŠky nashromáždilo. Nově položené koberce a závěrečná káva o páté byly korunou celého společného díla.
První schůzka 7. ledna 2011 již mohla proběhnout v nových prostorách. Byla trochu chaotická a provizorní, protože stolů a židlí je stále ještě nedostatek a dílna ještě také není zařízená, ale dětem se i tak v novém prostředí moc líbilo.
 
   Vřelé poděkování patří především vedení akciové společnosti TON Bystřice pod Hostýnem za jejich ochotu a zájem o naše sdružení, dále pak městskému úřadu za poskytnutý nábytek a v neposlední řadě firmě Domex panu Janoštíkovi za položení nového koberce. Poděkování patří také všem co 28. prosince nelenošili doma u televize a přiložili ruku k dílu.
  

   ŠraM



Design By Macik