Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hostýnský YETTY nepřeruší tradici ani při absenci sněhu

Na běžkách nebo pěšky, tradice zábavného závodu pro celou rodinu Hostýnský YEŤTY (čti Jeď ty) nebude přerušena. Z tradičních startů na Sv. Hostýně a na Tesáku se účastníci vydají směrem ke Skiareálu Troják v sobotu 22. února 2014. Rozhodli o tom pořadatelé akce a spustili registraci závodníků na stránkách Hostýnské běžecké magistrály www.hm52.cz.
„Všichni věříme v dobré sněhové podmínky a regulérní závod. Ovšem jsme připraveni uspořádat akci za každého počasí,“ potvrdil Jakub Juračka, provozovatel Skiareálu Troják. „Náš maskot YETTY Hostýnský nám opět slíbil osobní účast a určitě bude povzbuzovat všechny účastníky akce už v YETTYbusech, které zdarma přivezou závodníky na start i zpět do Bystřice pod Hostýnem,“ podotkla Vendula Perůtková, vedoucí odboru vnějších vztahů a kultury bystřické radnice. Mezi pořadateli nebudou chybět ani valašští portáši nebo dobrovolní hasiči z Chvalčova a Hošťálkové. „Všichni společně se snažíme touto netradiční cestou propagovat krásu Hostýnských vrchů, které jsou pro zimní sportování rodin jako dělané,“ dodal Juračka.


Letos se závod na běžkách poběží již popáté. Registrace závodníků přes internet slouží hlavně k zajištění kapacity YETTYbusů a teplého občerstvení v cíli závodu. Startovné ve výši 100 Kč je možné zaplatit při startu hlavní trati na Sv. Hostýně či v případě kratší trati na Tesáku. Více informací, registrační formulář i fotogalerie z minulých ročníků najdete na www.hm52.cz.
-jan-



Design By Macik