Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Založen Spolek partnerství Bystřice pod Hostýnem – Salzkotten

Na podzim vzniklo v Bystřici pod Hostýnem občanské sdružení „Spolek partnerství Bystřice pod Hostýnem – Salzkotten, o. s.“. Jedná se o zájmovou společenskou organizaci, jejímž posláním je upevnit přátelství mezi občany obou měst a naplňovat tak smysl Smlouvy o partnerství uzavřené v roce 2009 v Salzkotten a ratifikované v roce 2010 v Bystřici pod Hostýnem. Spolek bude pořádat sportovní, kulturní a společenské akce, výměnné a poznávací zájezdy, exkurze a pobyty. 
Návrh stanov byl schválen Ministerstvem vnitra dne 23. října 2013 a tímto datem sdružení „SPBS“ začalo fungovat. Na ustavující schůzi byl předsedou spolku zvolen Mgr. Stanislav Malant, místostarostou Karel Novák, pokladníkem Mgr. Jitka Vašalovská a revizorem Antonín Pařízek.

Pro rok 2014 naplánoval spolek hned několik akcí, jako například Cyklotour Bystřice – Salzkotten na přelomu května a června, slavnostní otevření Bystřického náměstí v Salzkotten a Klingenthal Sport-Maraton, folklorní festival Podhostýnské září a Hederauenfest, Martinimarkt.

Zájemci o členství ve spolku a spolupráci s ním nebo finanční dárci jsou vítáni. O aktuálním dění vás budeme informovat. Podrobnější informace získáte na nově připravovaných webových stránkách www.bystrice-salzkotten.eu , na emailové adrese smalant@centrum.cz  anebo u všech členů výboru spolku.

Gabriela Nováková



Design By Macik