Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Požární soutěž v Rychlově

Závěrečnou požární soutěž do vrchu, která tradičně uzavírá letní aktivity na Skále, si dobrovolní hasiči letos nemohli lépe naplánovat. Úžasné babí léto přilákalo 24. září do Rychlova na sedmadvacet soutěžních družstev. Vedle krásného počasí přivedl řadu soutěžících a příznivců tohoto sportu snad i atraktivní terén, jehož zdolání není jednoduchá záležitost. Svou účast neodmítl ani starosta našeho města Zdeňek Pánek, který při zahajovacím nástupu popřál všem přítomným hodně úspěchů.


Na startovní listinu se zapsalo 19 družstev mužů a 8 družstev žen. V napínavém a vzrušujícím závodě si letos v kategorii mužů nejlépe vedlo družstvo Olšovec. Vynikajícím časem 19,74 s předčili i loňské vítěze z Malhotic (čas 23,36 s), kteří své vítězství letos obhájit nepřijeli. Druhé místo obsadilo Hlinsko u Lipníka časem 20,38 s a na třetí příčku dosáhlo domácí družstvo Rychlov I časem 21,89 s. Muži Rychlov II dosáhli s netrénovaným náhradníkem na pěkné šesté místo, a to časem 24,63 s. Mužům z Henčlova, Počenic a Provodovic se nepodařilo požární útok dokončit a jejich start nebyl hodnocen.


Ženy z Černotína si časem 28,65 s udržely první místo v tabulce, i když na loňské vítězky z Radkovy Lhoty (čas 27,62 s.), které taktéž nepřijely obhájit prvenství, o sekundu a několik setinek pokulhávaly. Domácí děvčata skončila na druhém místě časem 37,74 s a na třetí místo dosáhlo družstvo žen z Vrbky časem 44,26 sekund. Hlinsko u Lipníka, Prštného a Tučap úkol nesplnily.


     Neprodleně po skončení hlavní soutěže družstev v požárním útoku následovala soutěž jednotlivců v běhu do vrchu. Na start se přihlásilo 47 závodníků, z toho 30 mužů, 9 žen, 8 žáků, kteří měli ještě dostatek sil zdolat strmý kopec. Trojice nejlepších borců – Martin Ferenc, Ondřej Fiurášek a Štěpán Keler. Martin Ferenc nenašel ani v letošním ročníku přemožitele a loňské prvenství suverénně obhájil a svůj osobní rekord ještě vylepšil o 66 setin vteřiny. Z žen byly nejrychlejší Veronika Řiháková, Žaneta Žeravíková a Lucie Albínová. Z žáků pak nejrychleji zdolali kopec – Tomáš Karas, Barbora  Švehlová a Jan.Bubeník.


     Poháry a věcné odměny přebírali vítězové družstev i jednotlivci po ukončení obou soutěží z rukou starosty SDH Rychlov Rudolfa Solaře a velitele Zdeňka Perutky.Volná zábava a tradiční zábavná soutěž zvaná „Tuplák“ pokračovala až do setmění.

     Poděkování patří všem, kteří pomáhali zajistit závěrečnou soutěž letošní sezony požárního sportu. Souhrnné výsledkové listiny z obou soutěží i fotodokumentaci najdou zájemci na webových stránkách www.hasici-rychlov.wz.cz.



Design By Macik