Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Štěpánský šachový turnaj v bleskové hře

Šachový oddíl TJ BpH uspořádal dne 26. 12. 2011, na Štěpána, turnaj v bleskové hře. Tento turnaj je pořádán každoročně na počest bystřického šachisty Vojtěcha Cassinelliho, který vynikal v kombinační šachové hře. Letošní ročník byl již 30., jubilejní. Turnaj se poprvé konal v sále Společenského domu Sušil s laskavou podporou města Bystřice pod Hostýnem.

Pro nešachisty – blesková hra znamená, že se hraje s hodinami tak, že každý hráč má na celou partii pouze 5 minut. Partie pak mají rychlý spád a celý turnaj je i pro diváky velmi zajímavý.
Celkem se turnaje zúčastnilo 36 šachistů z celé Moravy. Hrálo se na 15 kol švýcarským systémem. Barvy Bystřice hájilo celkem 7 hráčů, z nichž se nejlépe umístil Jaroslav Pecl na 15. místě s 8 body.  Na prvním místě se umístil teprve 16letý talent Ondřej Karlík ze Sokola Hošťálková (ELO 2055) s 12 body.  Druhé místo obsadil se stejným bodovým ziskem Vladimír Karlík ze Slavie Kroměříž (mistr FIDE, ELO 2282) a třetí místo pak loňský vítěz Tomáš Cagašík z Agentury Garde Calcio Olomouc (ELO 2339) s 11 body. Turnaj byl letos mimořádně vyrovnaný a o vítězi rozhodlo až poslední kolo.  Nejmladší účastník 14letý Ondřej Liška z Bystřice skončil na 33. místě.

Nejen pro vítěze byla připravena řada cen, které věnovali sponzoři – TON, a. s., SŠ nábytkářská a obchodní, Salvator střechy, HOSPA, Josef Rudolfský Klempířství a Reisenthel CS.Již nyní se těšíme na další ročník.  Škoda jen, že se nepodařilo přilákat více diváků.    

 Ing. Dušan Myška 



Design By Macik