Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Soutěž o nejlepší med

V rámci Medového dne a výstavy včelařů proběhla 10. prosince 2011 soutěž o nejlepší med, medový likér a medovinu z naší oblasti.


Med se hodnotil ve čtyřech kategoriích, posuzoval se vzhled, konzistence, chuť a vůně, porotu tvořilo pět zkušených včelařů a  hodnocení probíhalo anonymně – stejné sklenice s medem byly označeny pouze přiděleným číslem. Garantem soutěže se stal Václav Srkala z Kelče.


Mezi vzorky květového medu byl jako nejlepší vybrán med Jaromíra Hradila z Vítonic, před Vlastimilem Dolákem z Mrlínka a Antonínem Hlavou z Vítonic. V kategorii smíšených medů zvítězil Vladimír Krkoška z Chvalčova před Stanislavem Doleželem z Bystřice pod Hostýnem a Věrou Chytilovou z Podhradní Lhoty. Nejlepší medovicový med měl Karel Gomola z Bystřice pod Hostýnem, za ním se umístili Josef Škarpich z Rusavy a František Rudý z Chvalčova. Nejlépe hodnocené pastované medy měli Věra Chytilová z Podhradní Lhoty, František Rudý z Chvalčova a Karel Zahradník z Bystřice pod Hostýnem.


Současně probíhalo veřejné koštování medovin a medových likérů pod vedením Pavla Vaclacha. Návštěvníci měli možnost porovnávat a jako nejlepší vyhodnotili  medovinu Václava Srkaly z Kelče, pak Jitky Hlavové z Vítonic a Pavla Vaclacha z Chomýže. Mezi vzorky medových likérů byl zdaleka nejvýše hodnocen ten od Karla Gomoly z Bystřice pod Hostýnem

 -Zk-



Design By Macik