Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Beletrie
Brabcová, E.: Žena v (kon)kursu. Humorný příběh o ženách a pro ženy, který dodá zaručenou dávku životního optimismu.
Dovrtělová, M.: Vražda na druhou. Čtvrtá kniha naší bystřické spisovatelky vychází opět v edici Původní česká detektivka.
Hanibal, J.: Král a císař. Román přibližuje život a panování Zikmunda Lucemburského jako diplomata, vladaře, válečníka, ale i jako člověka s mnoha nadějemi a zklamáními, radostmi a strastmi.
Kubec, V.: Letci jdou bojovat. Vyprávění vychází ze skutečné události, která se stala na počátku 2. světové války skupině československých letců na cestě do Anglie.
Neff, O.: Rekvalifičkaní kurz. Tato černočerná komedie s groteskními prvky se zabývá kontroverzním tématem trestu smrti.
Pawlowská, H.: Velká žena z východu. Krutě veselý příběh o mladé ženě z Česka, která se rozhoduje mezi třemi osudovými muži, ale taky mezi kariérou, horskou loukou a touhou být nejkrásnější ze všech.Naučná literatura
Bauer, J.: Tajné lásky českých králů a královen. Autor nám dá nahlédnout do života našich králů a královen a prozradí, jaký měli vztah k druhému pohlaví.
Filliozat, I.: Do nitra dětských emocí. Tato úžasná kniha vám rodičům pomůže porozumět světu dětských emocí, potřeb a přání.
Handl, R.: Historie zase trochu jinak. Humorné líčení událostí našich nejranějších dějin a několik originálních teorií a hypotéz se solidní oporou v pramenech.
Jiskra, M.: Dvanáct chutí roku. Masové, zeleninové i sladké pokrmy současné české kuchyně od ledna až do prosince.
Křivohlavý, J.: Stárnutí z pohledu pozitivní psychologie. Publikace je zaměřena především na kladné a nadějné rysy stárnutí z hlediska pozitivní psychologie.
Liška, V.: Magická místa České republiky. Záhady a tajemství na dosah ruky. Autor uvádí mnohá překvapivá fakta i hypotézy opřené o moderní vědecké poznatky.
Šmolka, P.: Jak přežít mateřskou. Šestinedělí a sex po porodu, muž na rodičovské, finance a provoz domácnosti, návrat do práce a další témata najdete v této knize.

Knihy pro děti

Czyžová, I.: Drátované nápady. Publikace nabízí nové motivy a postupy s nabývající zručností od nejjednodušších projektů pro začátečníky až po náročné prostorové objekty.
Fascinující pokusy pro každý den. Pokusy v této knize budou zajímat děti ve věku od čtyř do dvanácti let. Rozvíjeno je následující: poznatky z různých oborů, intelekt a logika, zručnost, pozornost, pečlivost
Hoňková, I.: Čarodějnická kuchařka pro děti. Kouzelné vaření pro malé čarodějky a čaroděje. V knize naleznete 24 receptů na přípravu nejúžasnějších čarodějnických jídel.
Jeden mluví, dva koukají. Výbor nejznámějších dětských lidových hádanek, často veršovaných.
Kratochvíl, M.: Kouzláci. Třetí díl oblíbené knižní série Pachatelé dobrých skutků (Puntíkáři, Duchaři) přináší další rozverné historky dvou nerozlučných kamarádů Michala a Filipa.

Palát, H.: Parní lokomotivy ČSD. Kniha obsahuje atlas parních lokomotiv ČSD a seznamuje čtenáře s historií parního provozu na našem území.
Žáček, J.: Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky. Hrůzostrašné pohádky děti milují, ale zároveň v nich najdou mnoho příkladů, jak mohou překonat vlastní strach. Tajemnou atmosféru svými ilustracemi dotvořil Adolf Born.

 

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz
JaRo



Design By Macik