Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Město zvažuje koupi Podhoranu

Nabídku na odkoupení hotelu Podhoran v samotném centru města Bystřice pod Hostýnem předložil radnici v závěru roku 2011 kroměřížský podnikatel Radovan Křemeček, jednatel společnosti Hotel Podhoran, s. r. o. Společnost chce za budovu z roku 1974 částku 25 mil. Kč., jinak ji prodá jinému zájemci jako bydlení pro sociálně nepřizpůsobivé občany.
„Nabídka ve výši 25 mil. Kč od společnosti provozující ubytovny je pro mne natolik zajímavá, že jsem nucen se jí vážně zabývat. Ovšem cítím za tento krok morální odpovědnost, proto jsem nemovitost nabídl za stejných podmínek nejprve městu,“ uvedl Křemeček v dopise adresovaném starostovi města Zdeňku Pánkovi. Jak uvedl, je si vědom toho, že provoz takového zařízení v centru města by vyvolalo velkou nevoli občanů.


Prosincové zastupitelstvo pověřilo starostu, aby hledal řešení situace a jednal s majiteli Podhoranu o jejich nabídce. „Máme velký zájem budovu odkoupit a předejít možným problémům. Ovšem město má v současné ekonomické situaci velmi těžkou pozici, takže musíme jednat s bankovními domy o možnostech přijetí úvěru,“ uvedl starosta města Z. Pánek. Podle jeho slov by město využilo budovu pro kanceláře radnice, dosud sídlící na ulici 6. května, hotelovou a restaurační část by patrně město pronajalo jiným provozovatelům. „Podmínkou koupě je ale kromě přidělení úvěru čistý list vlastníků, tedy žádné dluhy ani půjčky svázané s objektem,“ dodal. Právě stomilionový dluh vázaný na budovu Podhoranu byl hlavním důvodem, proč město před lety hotel nekoupilo za nabízenou cenu 5 mil. Kč.


Hotel přímo sousedící s budovou radnice na bystřickém náměstí byl v poslední době využíván zejména k příležitostnému ubytovávání pracovníků stavebních firem. Budova v socialistickém stylu stojí na místě bývalé záložny z 19. století. Podle Křemečka je objekt ve velmi dobrém stavebně technickém stavu. O aktuálním vývoji jednání vás budeme průběžně informovat.
            -jan-



Design By Macik