Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Knižní novinky v městské knihovně

Beletrie

Dubcová, N.: Nepravidelný deník české rentiérky. S lehkým humorem pojatý deník ženy, která dosáhla věku rentiérky, tedy méně honosným synonymem řečeno – důchodkyně.
Formánek, J.: Umřel jsem v sobotu. Strhující příběh o lásce, osudu, ztrátě dítěte a druhých šancích, které už se nikdy nebudou opakovat.
Fousek, J.: Fousek do kapsy. Epigramy, aforismy a myšlenky Josefa Fouska představují osobní zmapování uplynulých desetiletí.
Chinmoy, S.: O zlaté labuti. Tyto příběhy o dobru, lásce a odpuštění byly napsány ze srdce a pro srdce.
Murakami, H.: 1Q84. Obsáhlý epos významného japonského autora vypráví příběh dvou osamělých hrdinů v podivně posunutém světě.
Schröder, R. M.: Kronika rodu Medicejů. Trilogie odehrávající se v 15. století, zachycuje život v renesanční Florencii za vlády mocného rodu Medicejů.
Stone, I.: Původ. Životopisný román zachycující osudy Charlese Darwina, jednoho z nejvýznamnějších přírodovědců minulosti a zakladatele evoluční biologie.
Wilson, D. H.: Robokalypsa. Sci-fi technothriller o zoufalém boji člověka proti vzpouře strojů, který autor dokázal zpracovat tak lákavě a originálně, napínavě, drsně a zároveň humorně, že se jeho námětu chopil slavný Steven Spielberg

Naučná literatura

David, P.: Skvosty skal a sklaních měst. Z tisícovek nejrůznějších útvarů jsou v knize představeny ty nejcennější a nejhezčí skály a skalní města v České republice.
Horváth, P.: Můj příběh nekončí. Autobiografie muže, jenž svým uměním pomohl zažehnout revoluci v českém fotbale, bezprostředním chováním získal obyčejné fanoušky a žertováním rozesmál půlku republiky.
Junek, V.: Slavné vily slavných. Kniha svého čtenáře neinformuje jen o uměnovědných či architektonických detailech pražských, respektive českých rodinných domů,  nýbrž především o jejich osudech.
Remešová, M.: Jiřina Jirásková: Jen to klidně napište! Poslední rozhovor s hereckou legendou.
Šnajdr, M.: Bez zpátečního lístku. Kniha je věnována jednomu pohledu na působení bombardérů v období 2. světové války. Zelinka, Z.: Studny. Kniha je určena všem, kteří si chtějí u svého domu, chaty či chalupy vybudovat vlastní studnu. Přehledná příručka provede čtenáře problematikou povolení stavby i stavbou samotnou.

Knihy pro děti

Collins, S.: Hunger Games. Sci-fi trilogie. Příběh vás zavede do nedaleké budoucnosti. Nechte se unést vzrušujícím příběhem útlaku, zrady i lásky!
Drozda, R.: Pohádky pana přednosty. Pohádky nepohádky z prostředí železnice, vláčků i lidiček kolem ní, jsou vyprávěním, kde se prolínají skutečné příběhy s pohádkovými.

Kratochvíl, M.: Modrý Poťouch. Laskavá naučná knížka, která pomůže dětem bojovat s nepravostmi, je zároveň také skvělé, veselé, pohodové a moudré čtení pro všechny, které nepřestalo bavit hledat ve světě kolem sebe kouzelné tvory.
Nesbo, J.: Doktor Proktor a konec světa. Možná… Další díl ze série knih o šíleném, nebo aspoň skoro šíleném, profesoru Proktorovi a jeho stejně smýšlejících spoluhrdinech.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz  JaRo



Design By Macik