Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky ze Zahrady

Pohodová olympiáda
V pondělí 24. února, přesně den po skončení ZOH v Soči, se v Centru pro seniory Zahrada v Bystřici pod Hostýnem konala I. zahradní olympiáda. Z obyvatel CPS se stali nadšení sportovci, kteří absolvovali sedm netradičních sportovních disciplín. K vytvoření dokonalé olympijské atmosféry přispělo také slavnostní zahájení her se vztyčením olympijské vlajky a zapálením ohně. Do boje o medaile se ve zvláštní kategorii zapojili také zaměstnanci.
V celém centru zavládl sportovní duch, důkazem čehož byl bouřlivý potlesk při předávání cen nejúspěšnějším sportovcům. To bylo součástí slavnostního zakončení 1. zahradní olympiády. Tím však sportování v centru neskončilo. Věnujeme se tréninku šipek a s pěkným počasím budeme pokračovat jako vloni hraním pétanque a nově také vyzkoušíme ruské kuželky.


Masopustní veselí v Zahradě
Starou lidovou tradici masopustu připomněli svým uživatelům zaměstnanci Centra pro seniory Zahrada. Dříve než vyšel masopustní průvod, předala vedoucí obslužné péče právo udělené ředitelkou centra starostovi masopustu. Průvod masek s medvědem v jeho čele tedy mohl přijít mezi obyvatele. Rej masek byl zahájen tancem s medvědem, společným čardášem a pak se masky vydaly mezi obyvatele, aby je potěšily svou přítomností, případně si s nimi i zatančily. K tanci hráli muzikanti na housle a harmoniku, nechyběly tradiční koblihy ani kafíčko. Úsměvy na tvářích obyvatel byly důkazem jejich spokojenosti a současně povzbuzením pro zaměstnance, kteří tuto tradici připravili.
Za kolektiv zaměstnanců CPS Mgr. L. Hefková

 

Anna Máchová na prahu další stovky
Požehnané 101. narozeniny oslavila 19. března s přáteli, rodinou a celým městem nejstarší Bystřičanka Anna Máchová. K jejímu životnímu jubileu jí už v předstihu přišel do Centra pro seniory Zahrada popřát starosta Bystřice pod Hostýnem Zdeněk Pánek. Přes svůj vysoký věk je paní Máchová stále aktivní obyvatelkou Zahrady, je pověstná svým optimismem, laskavostí a dobrou náladou. K přání mnoha dalších spokojených let se upřímně připojuje i redakce Zpravodaje.
msch



Design By Macik