Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Projekt „Podpora bydlení v lokalitě Trávníky“ vstupuje do 1. etapy

Projekt Podpora bydlení v lokalitě Trávníky byl schválen v lednu 2014. Jeho cílem je rekonstrukce technické a dopravní infrastruktury ve stávající zástavbě rodinných domů (1. etapa) a ve druhé etapě vybudování nové infrastruktury pro budoucí zástavbu v místní části Rychlov.

Projektová dokumentace pro územní řízení, stavební povolení a pro zadávací řízení na zhotovitele se bude zpracovávat do října letošního roku, kdy by dle smlouvy mělo být vydáno pravomocné stavební povolení. Částka za zpracování dokumentací dosáhne 323.070 Kč, vč. DPH. Zhotovitelem je firma EPROJEKT, s. r. o., z Přerova.

Hlavním cílem první etapy projektu je rekonstrukce veřejné infrastruktury v ulici Trávníky, v zástavbě rodinných domů z 90. let 20. století. V současné době jsou uzavírány smlouvy týkající se podmínek napojení v budoucnu realizovaných rozvodů plynu, nutného přeložení části zařízení distribuční soustavy elektrické energie či smlouvy o právu provést stavbu s vlastníky stávajících nemovitostí. Práce v terénu by měly započít v příštím roce.

Předpokládaný rozsah a členění jednotlivých prací v rámci 1. etapy projektu je následující:

Část 1
• Rekonstrukce kanalizace v úseku pod novou komunikací (prodloužení kanalizačního řádu)
• Vodovod v úseku pod novou komunikací (prodloužení vodovodního řádu)
• Případná rekonstrukce plynovodu v úseku pod novou komunikací

Část 2
• Nová komunikace v délce cca 150 m v ulici Trávníky od křižovatky s ul. Dělnickou po hranici pozemku parc. č. 739/5, k. ú. Rychlov u Bystřice pod Hostýnem
• Chodník kolem této komunikace
• Veřejné osvětlení v úseku nové komunikace


Druhá etapa projektu počítá s vybudováním nové infrastruktury pro urychlení
a zjednodušení budoucí zástavby. Další možné etapy, které mohou zajistit rozvoj lokality, budou záviset především na projeveném zájmu o nově vybudovaná stavební místa a na vyřešení majetkoprávních vztahů v souvislosti s církevními restitucemi.
Nová lokalita je vymezena v platném územním plánu jako plocha pro zástavbu rodinnými domy, vč. přilehlých zahrad.  Uvažované pozemky pro novou výstavbu jsou ve větší míře ve vlastnictví města Bystřice pod Hostýnem.

Bc. Lenka Zbranková
oddělení strategického plánování a projektového řízení
MěÚ Bystřice pod Hostýnem



Design By Macik