Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Pozor, pozor! Bystřicí se toulal medvěd!

Upozornění pro občany: v ulicích našeho města se rozšířil zvláštní druh divoké šelmy – medvěd masopustní. Jeho výskyt je omezen pouze na jediný únorový víkend a jedinou obranou před útokem této šelmy je větší než dostatečné množství kvalitní kořalky nebo talíř masopustních koblih. Do Bystřice nebezpečné zvíře zavlekli tanečníci souboru Rusava, písničkami ho lákali muzikanti z cimbálové muziky Bukovinka.
Členové valašského souboru Rusava a cimbálové muziky Bukovinka obnovili letos o fašankovém víkendu v Bystřici tradici masopustních maškarních obchůzek – Vodění medvěda. Veselé maškary se toulaly městem přibližně na trase ulic Vsetínská, Na Zahrádkách, Za Drahou, Pod Bedlinou, Rusavská, Československé brigády, Slavkovská až na náměstí. Hospodyňky je vítaly výbornými masopustními koblihami, uzeným, sekanou i koláčky, hospodáři kvalitní slivovičkou. Příkladem jim šel pan starosta, kterého v kole protočily všechny cérky i dozorující portášky. Veselici zakončili rozjaření tanečníci i muzikanti v kavárně U Růženky.
Úvodní ročník se Valachům vydařil a příští rok se medvěd do Bystřice z hostýnských lesů jistě zatoulá znovu. Tak se k nám přidejte!
Alžběta Vejrostová



Design By Macik