Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bronz z mistrovství světa

Ve finském Lahti bylo ve dnech 19. až 22. srpna uspořádáno mistrovství světa dospělých v minigolfu,  soutěže jednotlivců a družstev. Do světoznámého střediska zimních sportů přicestovalo 127 sportovců z 18 zemí. Ve čtyřčlenné reprezentační sestavě družstva žen České republiky byly také dvě hráčky 1. DGC Bystřice pod Hostýnem. Hrálo se na eternitových a filcových drahách. Tři dna soutěžili jednotlivci a dva dny družstva ve hře na rány. Čtvrtý den se utkali nejlepší jednotlivci ve hře na jamky, tj. k. o. systémem.


Úspěšnější z bystřické dvojice byla juniorka Alena Doleželová (16 let), která na deset okruhů zahrála 280 úderů a v konkurenci nejlepších minigolfistek světa vybojovala pěkné 8. místo jako druhá nejlepší mezi hráčkami ČR. Lucie Pavelková (22 let) obsadila 20. místo.


Družstvo žen ČR vybojovalo bronz a zasloužily se o to i bystřické hráčky. Zvítězilo družstvo Německa a druhý byl tým Švýcarska, s náskokem pouhých pěti úderů před ČR. Pořadí dalších: 4. Švédsko, 5. Rakousko, 6. Itálie, 7. Rusko, 8. Finsko, 9. Japonsko, 10. Nový Zéland.


Také družstvo mužů ČR obsadilo třetí místo, za Německem a Švédskem. Bronzovou medaili získala v kategorii jednotlivců také reprezentantka ČR Eva Libigerová. Česká reprezentace si tedy odvezla v Finska tři bronzové medaile. Jedním z pěti trenérů reprezentačních týmů ČR byl i hráč bystřického klubu Daniel Dvořák.
Do k. o. systému se probojovalo 16 nejlepších hráček. Byla mezi nimi i Alena Doleželová, ale neuspěla již v prvním kole a obsadila 9. až 16. místo.
Vlastimil Doležel



Design By Macik