Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Už se známe!

Na začátku školního roku se konal ve třídě 6. A a 6. B seznamovací kurz. Vyškolení lektoři připravili žákům dvě zábavná dopoledne plná komunikačních her na seznámení s novými spolužáky z okolních obcí a na stmelení kolektivu, který se již znal z prvního stupně.


„Společně jsme vytvořili systém pravidel chování ve třídě, aby se v ní všichni cítili dobře, dozvěděli jsme se, na koho je spolehnutí, kdo ostatním dokáže pomoct a je týmový hráč a kdo naopak se musí nad sebou zamyslet a přestat kazit ostatním práci, aby nebyl vyčleňován z kolektivu. Dohodli jsme se, že v naší škole nemá místo šikana a doufáme, že v atmosféře spolupráce, kterou tento kurz nastavil, budeme pokračovat i po celý následující školní rok,“ zhodnotila Věra Kučerová, jedna z třídních učitelek.


Lektoři z Ostravy byli přátelští, vstřícní a na děti udělali dobrý dojem. Měli pro žáky pro oba dva dny nachystán dopolední program v délce čtyř vyučovacích hodin. Děti se při plnění úkolů a her dobře bavily. „Adaptační kurz mě bavil, protože jsme si byli všichni nějak blíž. Myslím si, že jsme se díky němu více poznali nejen s novými spolužáky, ale i s těmi, se kterými se známe již šest let,“ hodnotí kurz Žaneta Popelková. 


Žáky zaujaly téměř všechny aktivity, a že jich nebylo málo! Zkoušeli hádat slovo napsané abecedou vlastních těl, tvořit skupinky s číslicemi na čele, přičemž výsledek musel mít součet sto, přáli si navzájem s úsměvem dobrý den, hráli si na molekuly, spolupracovali při skládání lega se zavřenýma očima, kreslili smajlíka, který vyjadřoval, co rádi nebo neradi slyší, vidí a říkají, vciťovali se do svého souseda v kruhu a jednali jako on, a mnoho jiných. „Adapťák neměl chybu,“ uvedl Jakub Chlápek ze 6. A.


Smyslem kurzu bylo i vytvořit pro třídu pravidla, která se žáci budou snažit dodržovat. Seznamovací kurz pro šesté třídy u nás s úspěchem probíhá už několik let. Jak uvedl šesťák Lukáš Charvát: „Všichni účastníci byli v pohodě. Ponaučení jsem dostal z jedné hry, a to: sám to nikdy nezvládneš.“


Přejeme (nejen) šesťákům, aby jim spolupráce vydržela co nejdéle.

Mgr. Kateřina Macková



Design By Macik