Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Znovu vychází Hejcmanův Let osamělého ptáka

V pražském nakladatelství Baronet vychází počátkem března úspěšný špionážní román Pavla Hejcmana, který se, jak sám autor podotkl, už stal také  historickým.

Kniha patří k těm, co se čtou jedním dechem. Autor se v textu pohybuje na hranici mezi fikcí a reálnou skutečností a vypráví příběh mapující některé skryté světové události vedoucí k přípravám druhé světové války. Čtenáři předkládá obraz doby, první poloviny 20. století, v níž se dařilo českým dobrodruhům pohybujícím se ve stínu zpravodajských služeb a toužícím po zbohatnutí. 
Iluze nastávajícího dlouhého míru po ukončení první světové války dostane hlavního hrdinu Stanislava Píseckého, napůl Čecha, napůl Poláka, až do americké strážní jednotky chránící Panamský průplav. Zde se stává očitým svědkem atentátu na britský křižník Admirál Nelson, ale také navazuje styky s ruským emigrantem Trentem, což mu otevře cestu do světa zpravodajských služeb. Stává se agentem japonským i americkým, obchodníkem se zbraněmi i účastníkem útoku na vzducholoď Hindenburg. Odjíždí bojovat do španělské občanské války, kde končí ve Frankově zajetí. Když se sen o míru rozplyne a svět zachvátí plameny nové války, vrací se i jeho štěstěna. Nabídka německé tajné služby jej vysvobodí z vězení a on se vydává do Ameriky...
Román poprvé vyšel v roce 1979 v nakladatelství Mladá fronta, tehdy pod zapůjčeným jménem Miroslava Neumanna.
                                                                                                                                                                                      -red-


Fotografie


Design By Macik