Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Malý výběr z novinek měsíce ledna a února

Beletrie
Cluneová,J.: Mamma Mia!  Na mateřské s trojčaty. S humorem napsaný skutečný příběh hereckého manželského páru, který se ve skutečností stará o šest dětí.
Forsyth,S.: Zotročená. V pasti obchodníků s bílým masem.  Autorka se syrovou otevřeností líčí bolestné zvraty svého života, ve kterém se setkala se zneužíváním, drogami,  prostitucí i s vězením.
Klíma,I.: Moje šílené století. Ve vzpomínkách a úvahách se spisovatel soustředil na okolnosti, které v minulém století člověka někdy zaváděly, jindy ho nutily k osudovým rozhodnutí. Hledá pro události i filozofické vysvětlení.
McGowanová,K.: Kniha lásky. Historický román, který čerpá námět z biblických příběhů. Sleduje dvě časové linie, historický děj se napínavě prolíná se současností.
Young,W.P.: Chatrč. Román nevypráví jen o hledání útěchy a Boha, ale je zároveň příběhem o tom, jak člověk tváří v tvář zlu a bolesti nalézá sám sebe.

Naučná literatura
Baroko.  Obrazová encyklopedie umění. Umělecké trendy, které se rozvinuly zejména v 17. a 18. století., jsou v této výpravné publikaci dokládány nejznámějšími díly světového malířství i architektury.
Carnegie,D.: Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru. Nová kniha známého autora z oblasti mezilidských vztahů. Je určena každému, kdo dokáže opravdu naslouchat, přijímat a spolupracovat.
Domácí lékař. Vysvětluje tělesné funkce a radí, jak si zachovat zdraví a  dobrou kondici. Praktická doporučení, jak zvládnout zdravotní problémy vlastními silami  a kdy vyhledat lékařskou pomoc.
Hoffmann,H.: S Hitlerem v Polsku. Další svazek ediční řady Vojenské dějiny ve fotografii.
Rohál,R.: České zpívající filmy. Tucet známých titulů, které stále sklízejí úspěch u publika. Autor se snaží vyzvednout vedle hereckých hvězd, také jejich tvůrce- - režiséry, skladatele, choreografy.
Vondruška,V.: Intimní historie od antiky po baroko. Autor si vytkl za cíl čtenáře nejen poučit, ale především pobavit. Vedle dějepisných faktů se zde objevují historky ze starých kronik i  renesanční satirické literatury.
 
Knihy pro děti
Campanella,M.: Myšák Eda nechce chodit do školy. Malý myšák je jako všechny děti, někdy se mu nechce poslouchat. Jeho maminka naštěstí ví,  co na něj platí. Knížka určená pro společné čtení rodičů a maličkými dětmi
Cyrusová,M.: Milníky na mé cestě. Vlastní životopis  hrdinky seriálu Hannah Montana.
Kniha pro správné kluky. Jak přežít cokoliv a kdekoliv - například dlouhou cestu autem, školní diskotéku nebo jak si vyrobit provazový žebřík.
Long,J.: Dinosauři. Edice Na vlastní oči oživuje dinosaury prostřednictvím zajímavých informací a 3D obrázků, které doslova vystupují z každé stránky. 
Škorpilová,K.: Smutek sluší bárbínám. Šestnáctiletá hrdinka Jindra se neutápí v dívčích snech, je chytrá a  vtipná, nevěří milostným příběhům. Velká láska ji však nečekaně zaskočí.
                                                   
             STR.



Design By Macik