Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Kluziště veřejnosti napospas?

Pracně upravené výborné kluziště v areálu DDŠ v Zahájeném je letos od půle ledna po dohodě města s vedením školy otevřeno i pro veřejnost – ve vymezených hodinách, s upozorněním na to, že bruslení je na vlastní nebezpečí, že děti do patnácti let smějí na ledovou plochu jen v doprovodu rodičů a že podnapilé osoby a osoby narušující pořádek budou z areálu vyvedeny. Zpočátku tu bylo bruslení idylické. Vypadalo to, že vše půjde dobře i bez trvalého dozoru, jen s občasnými návštěvami městské policie. Šlo to. Jednotlivci, rodiče s dětmi, zastřešené lavičky na přezutí, závětří, večerní osvětlení, jedna radost. Ale ta nikdy dlouho nevydrží.
Přišli roztahovační hokejisté a hráli bez ohledu na bruslící tvrdou hru. Na výzvy k posunutí branek nereagovali, na výzvy k ukončení hry ve stanovenou dobu taktéž. „Pěkně nám to tu negři udělali, jenom ať makají“! ozvalo se zas jindy z úst mladíka, který se už už hrnul na led, jen aby využil toho, co pro něj jím opovrhovaní nachystali. Když odcházel, řval do oken: „Bílá liga!!!“ Ráno byla v brankovišti zamrzlá nezaměnitelně žlutá louže – že by pejsek…? Ani lavičky už některým bruslařům nepřipadaly jako pohodlí, brusle si obouvali raději doma a na kluziště v nich přelézali přes plot sousedící s areálem školy a procházeli přes tartanovou plochu vedlejšího hřiště, aniž by je zajímalo, kolik úprava povrchu pořezaného bruslemi bude stát.
Veřejnost – to jsou lidé hození do jednoho pytle a ti uznalí a pořádku dbalí v něm většinou padnou na dno a nejsou vidět. Zdá se, že jim k bruslení zas zbudou jen rybníky. Kluziště je pro veřejnost otevřeno i nadále, ale bude i příští rok? Jak z toho vybruslit?   
                                                                                                                                                                                    msch


Fotografie


Design By Macik