Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Město podpořilo sociální služby i léčbu onkologických pacientů

Dotaci ve výši 10.000 Kč z městského rozpočtu poskytla Rada města Bystřice pod Hostýnem ARGu, Společnosti dobré vůle Zlín, z. s. ARGO připravuje a provádí terénní programy pro osoby ohrožené sociálním vyloučením, převážně pro romskou menšinu žijící v ubytovně v bývalém hotelu Podhoran. Pracovnice ARGa má v evidenci více než 30 dospělých romských občanů, spolupracuje s městským úřadem, pomáhá uživatelům služby se zajišťováním následného bydlení, při řešení jejich zadluženosti a snaží se o zvýšení zaměstnanosti u této cílové skupiny. Také dohlíží na spolupráci rodičů se školou, na povinnou školní docházku romských dětí a svou činnost zaměřuje i na romskou menšinu žijící mimo ubytovnu Podhoran. Prostřednictvím bezplatného poradenství pomáhá řešit problematické životní situace uživatelů této služby. Ta je hrazena převážně z dotací na sociální služby, které poskytuje MPSV ČR prostřednictvím krajských úřadů.


Rada města vyhověla také žádosti Sociálních služeb města Kroměříže o dotaci na několik uživatelů domova pro seniory a domova pro osoby se zdravotním postižením, kteří byli původně občany Bystřice pod Hostýnem. Poskytla částku 13.560 Kč z rozpočtu města na rok 2016. 


Dotaci ve výši 10.000 Kč přidělila rada města na provozní náklady i Hospicu na Svatém Kopečku, který je připraven přijímat do péče občany Bystřice pod Hostýnem. Odlehčovací služba, kterou hospic poskytuje, umožňuje nevyléčitelně nemocným lidem prožít kvalitně a důstojným způsobem závěrečné období jejich života.


Rada města jednohlasně rozhodla také o poskytnutí finančního daru Klinice dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno v celkové výši 10.000 Kč. Město tak přispělo do veřejné sbírky, jejímž účelem je podpora a zkvalitnění života onkologicky nemocných pacientů v průběhu léčby.

-red-



Design By Macik