Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Sympozium Zlatý řez v Praze

Já a můj spolužák Filip Šustek, oba jsme studenti čtvrtého ročníku v SŠNO Bystřice pod Hostýnem, jsme byli vybráni mistrem Radkem Pluháčkem pro letošní už osmý ročník řezbářského sympozia Zlatý řez, které se konalo v Praze. Mottem sympozia bylo „Ego“. Navrhli jsme „trilogii“, jejímž prostřednictvím jsme chtěli ukázat, jak moc může ego ovlivnit a utlačovat samotného člověka.


Domovská Střední škola umělecká a řemeslná v Praze na Zlíchově, která tuto akci zaštiťovala, se o nás skvěle starala. Už po našem příjezdu nám poskytli krátkou informační instruktáž a poté ubytování v jednom krásném hotelu, kam nás zavezli společně s ostatními studenty. Zajímavé na této akci bylo také to, že byla mezinárodní, účastnili se jí i studenti z Německa a Srbska. Z naší republiky se účastnili žáci z Brna, Hradce, naše škola z Bystřice pod Hostýnem a samozřejmě i pražští studenti.


Myslím si, že náš výkon dobře reprezentoval naši školu. Práce nám v průběhu týdne šla celkem od ruky, a tak jsme vlastně stihli dílo dokončit o den dříve, než bylo naplánováno. Samotné sympozium bylo zakončeno v pátek slavnostní vernisáží na Novoměstské radnici, kde také probíhalo. Na vernisáži pak každý z řezbářů řekl pár slov o svém díle.
Chtěl bych poděkovat za možnost jet na toto sympozium jednak pořadatelské škole SŠUAŘ a samozřejmě i své škole, SŠNO Bystřice pod Hostýnem, která mě naučila vše, co umím.
          
Petr Žufan



Design By Macik