Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Novinky v městské knihovně

Blíží se zimní slunovrat a s ním přichází zima. Příroda je tajemná a nabitá zvláštní a typickou zimní energií. Při svých toulkách se snažím tuto energii přijímat. Doma si pak uvařím čaj do svého oblíbeného hrníčku, zapálím svíčku, schoulím se pod deku a otevřu knížku. Najděte také krásu toho ročního období. A najděte také krásnou knížku…

Krásná literatura
Chalupová, L.: Tyrkysové oko. Napínavé kriminální drama se odehrává v moravském městě Přerov a rozplétá potemnělé osudy členů jedné navenek normální rodiny.
Kirk, A.: Matka, dcera, nebo já. Příběh o vztahu mezi matkou a dcerou o tom, jak jedna žena – prostřednictvím péče o osobu, na kterou se nejvíc spoléhala, nakonec našla sebe samu.
O’Farrell, J.: Muž, který zapomněl, že má ženu. Zábavný i dojemný příběh muže odhodlaného udělat cokoli, aby vrátil ručičky hodin a získal zpět život, o který přišel.
Pátá, P. K.: Svět očima dítěte s autismem. Inspirativní, humorná, pravdivá kniha pro každého. Nechte se pozvat do světa, kde život funguje jako genetická operace.
Vodolazkin, E.: Laurus. Román nás zavede na středověkou Rus, kde v 15. století řádila morová rána, za léčitelem, který bylinami a dalšími přírodními produkty zachraňuje životy druhých.
Šilar, M.: Švihák v porcelánu. Budete se bavit, budete plakat smíchy, ale hlavně – budete ho milovat! Vtipné historky postavy, která je občas jako slon v porcelánu.

Naučná literatura
Bauer, J.: Převratné události v dějinách lidstva. Dramatické příběhy lidí, kteří se nebáli změn.
Hampton, D.: Hunter Killers. Neobyčejné příběhy pilotů, kteří prošli těmi nejnebezpečnějšími misemi války ve Vietnamu.
Hohenlohe, S.: Drony. Praktické informace, jak vybrat a ovládat ten nejlepší model, rady jak amatérského, tak plně profesionálního využití, včetně stručných právních pokynů.
Janečková, P.: Jak se dělá svatba. Zkušenosti, vědomosti, nápady a nejdůležitější pokyny, které byste při přípravě svatby měli znát.
Sullenberger, Ch.: Sully. Měl to být rutinní let, jenže se do motoru dostalo hejno ptáků. Nebýt zkušeného kapitána Sullyho dopadlo by vše tragicky. Inspirativní příběh, ve kterém se zrodil hrdina.

Také něco pro děti:
Confer, Ch.: Země příběhů – kouzelné přání. Neuvěřitelné fantasy dobrodružství plné překvapení, kouzel, setkání s pohádkovými postavami a boje dobra se zlem.
Černý, J.: Obrázky z moderních československých dějin. Bohatě ilustrovaný komiks provází srozumitelnou formou mladé čtenáře komplikovanou dobou mezi lety 1945–1989.
Gančarčíková, K.: Příběh vody. Kniha pro nejmladší čtenáře, která jednoduše a srozumitelně zodpoví jejich nejčastější dotazy týkající se vody.
Jones, R. L.: Druhá světová válka. Encyklopedická kniha s mnoha informacemi, živými ilustracemi a s více než 70 otevíracími okénky vás zavede přímo do bojů druhé světové války. 
Lehečková, H.: Meluzína Severýna. Třináct pohádek o lidských nedostatcích, které vedou ke střetu s pohádkovými bytostmi. Hrdiny jsou české nadpřirozené bytosti lesů, řek a skal.
Miller, T. J.: Jaromír Jágr – cesta za snem. Nechte si vyprávět neuvěřitelný příběh kladenského rodáka o tom, jak se propracoval mezi špičky hokejového světa.
Pitro, M.: Karel IV. Komiksově zpracované vyprávění nás seznámí s těmi nejzajímavějšími okamžiky panovníkova života.
Rubášová, T.: Podivuhodná robotí expedice. Komiksově pojatá kniha určená dětem i dospělým, kteří milují humor, dobrodružství a sci-fi.

Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz  
             JaRo



Design By Macik