Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vánoční světla a vůně

Světelná výzdoba v ulicích měst a městeček už dnes k předvánočnímu času neodmyslitelně patří. Ani Bystřice pod Hostýnem se nechce nechat zahanbit a vánoční osvětlení každý rok obnovuje a doplňuje.


Pro letošní předvánoční čas s dlouhými večery město pořídilo nový světelný LED závěs (37.000 Kč). Převěs je dlouhý 10 metrů a jsou na něm LED žárovky v barvě bílé s ledovým efektem flash s délkou pramenů 1,5 m. Přikoupeny byly také čtyři laserové dekorační lampy Star Shower (12.000 Kč), které by měly zasypat přední část bystřického zámku holografickými hvězdami, a 100 metrů LED světelného kabelu na opravu stávajících vánočních ozdob v celkové hodnotě 20.000 Kč.


Velké poděkování za letošní skutečně výstavní vánoční strom patří Františku Dohodilovi z Bystřice pod Hostýnem, který jej městu věnoval. Ze zahrady domu na Masarykově náměstí byl strom přepraven do centra Masarykova náměstí těsně před začátkem adventu, 25. listopadu. Zdobí ho 60 ks stříbrných, matných i lesklých vánočních plastových koulí v celkové hodnotě 17.500 Kč.


Adventní atmosféru ve středu města by měl letos poprvé dotvářet také malý dočasně postavený dřevěný stánek se stylovým občerstvením. Otevřen bude do 22. prosince.
-red-



Design By Macik