Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Házená – hodnocení podzimu 2009

Musíme přiznat, že se nám nedařilo, jak jsme chtěli. Páté místo je na mužstvo s extraligovými zkušenostmi zklamáním. Důvodů neúspěchu je asi více, tým opustili zkušení hráči (Šíra, Indrák, Kropáč), a hlavně brankář Baránek. Zařazení našich dorostenců do H týmu ještě nepřineslo očekávané výsledky a jejich forma hodně kolísá. Chce to čas. Dalším důvodem je množství obdržených branek. Už ve druhém zápase se zranila brankářská jednička Martin Bobál a mladí Cagášek a Mikulenčák ještě nemají tolik zkušeností v mužské kategorii. Posílení obrany by byla jedna z možností, jak  pomoci brankářům. Proč se nám nedaří hlavně v domácích utkáních? Možná je to větší psychický tlak, ale i na tom se dá zapracovat. Další potíž je účast na trénincích. Naši hráči bohužel nemají profesionální smlouvy a skloubit práci s tréninkem je problém asi všech amatérských celků. Pokud se podaří řešit tento problém, určitě se to odrazí i na výkonu mužstva.


V podzimní části měl výbornou formu R. Dobeš, který vstřelil 80 branek a je nejlepším střelcem soutěže. Také Zbranek měl výborný vstup do soutěže, ale v druhé půli se už výkon ztrácel. Velmi dobrou práci v obraně odváděl Z. Kroupa – jeden z nejzkušenějších hráčů. Stoupající výkonnost prokazuje i R. Tiller. Jedním z největších překvapení je výkon dorostence Salveta, který se propracoval do základní sestavy A týmu mužů. Tréninky byly do konce roku 3x týdně a také v novém roce pracujeme na fyzické kondici. Dobrou zprávou je uzdravení Dobeše, který se zranil v závěrečných bojích, a Bobálův  návrat do branky po zranění. Pokud vylepšíme obranu, mohli bychom pomýšlet na jedno z předních míst v tabulce.


Starší dorosti hrající dorosteneckou ligu – Morava, tentokrát obsadily z 12 mužstev až11. příčku. Nejlepšími střelci jsou Salvet a Petrovčín. Trénér – Karel Oškera.
Muži B hrající středomoravskou ligu se z 11 účastníků umístili na 5. místě. Nejlepšími střelci jsou Gabriž a  Jaroš. Trenér: Radek Matyska.


Přejeme všem házenkářům hodně sportovního štěstí do dalších mistrovských bojů. A děkujeme fanouškům za přízeň a podporu hráčům v hledišti.

Alice Ottová


 



Design By Macik