Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Hlinští hasiči byli v akci po celý uplynulý rok

Dobrovolní hasiči z Hlinska pod Hostýnem se v prosinci 2009 sešli, aby bilancovali. Sbor má v současné době celkem 51 členů – z toho 34 mužů ve věku od 18 do 85 let, 9 žen  a také 8 členů mladších 18 let. Jeden z členů Josef Sklenařík oslavil v roce 2009 kulaté 50. narozeniny, dvě členky sboru Jana Talachová a Šárka Martincová se provdaly.
Činnost sboru byla v roce 2009, stejně jako v předešlých letech, velmi rozmanitá. Požární prevence, údržba hydrantů a vodních zdrojů, údržba vozidla CAS a hasicího materiálu, školení vlastních strojníků a řidičů, ale také rozvíjení hasičského sportu a pořádání sportovních a kulturně společenských akcí v obci.


Hlinští dobrovolní hasiči se loni účastnili devíti soutěží v hasičském sportu a sami v Hlinsku uspořádali  úspěšný 9. ročník soutěže o Podhostýnský pohár. Připravili celkem 12 dalších akcí. Upravili ledovou plochu na dětském hřišti v Hlinsku, uspořádali tradiční hasičský ples a masopustní rej masek s hudbou. Velmi vydařené bylo tradiční „Vinobraní“ i táborák pro děti na začátku prázdnin  s opékáním špekáčků, diskotékou a ohňostrojem. Nesmíme zapomenout ani na společnou návštěvu bowlingu s velmi dobrou účastí a pečení selátka uspořádané na oslavu ukončení sezony, na které byli pozváni i občané, jimž jsme chtěli projevit dík za  finanční podporu a spolupráci, bez níž by naše činnost upadala.
Děkujeme všem sponzorům, kteří nás svými dary podporují, MS Ochozy i sportovcům.


Všem členům SDH Hlinsko pod Hostýnem děkujeme za jejich dobrovolnou činnost, za to, že udržují staré dobré tradice.
                                                                                                                                                                         Alois Kotas



Design By Macik