Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Informace o splatnosti místního poplatku za likvidaci komunálního odpadu

Místní poplatek za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů (poplatek za likvidaci komunálního odpadu) je splatný do 31. května 2010 .
Poplatek můžete zaplatit  hotově v  budově radnice, dveře č. 12,  u paní Gabriely Dudeškové  tel: 573 501 951.
Poplatníkům, kteří nemají možnost zaplatit poplatek v hotovosti, bude před splatností poplatku zaslána složenka.

Sazba poplatku pro rok 2010 činí 396 Kč, děti do 5 let a občané od 75 let platí poloviční výši sazby poplatku. Děti,  které se narodí v roce 2010 jsou od poplatku za rok 2010 osvobozeny. Občané od 85 let jsou rovněž od platby poplatku osvobozeni. 
Od roku 2008 jsou vyhláškou města č. 2/2007, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů,   upraveny další osvobození a úlevy
- od poplatku jsou osvobozeni poplatníci se zvlášť těžkým zdravotním postižením,  kterým   byly   přiznány   mimořádné   výhody   III.  stupně ( držitelé ZTP/P);
- od poplatku jsou osvobozeni poplatníci, kteří se v roce, za který se poplatek platí, fakticky zdržují nejméně 10 kalendářních měsíců v léčebně dlouhodobě nemocných nebo v ústavu sociální péče nebo mimo území České republiky nebo ve vyšetřovací vazbě, případně výkonu trestu. V těchto případech musí poplatníci o osvobození požádat a prokazatelně doložit  pobyt mimo území města Bystřice pod Hostýnem.

Poplatníkem poplatku je též osoba, která vlastní na území města  Bystřice pod Hostýnem a jeho integrovaných obcí stavbu určenou nebo sloužící k individuální rekreaci. V těchto případech činí sazba poplatku 396 Kč za výše uvedenou stavbu. Od poplatku jsou osvobozeni vlastníci rekreačních objektů, kteří mají trvalý pobyt na území města Bystřice pod Hostýnem a jeho integrovaných obcí.
              Ing. Eva Šillerová



Design By Macik