Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Vánoční koncert v bystřickém kostele

Na svatého Štěpána odpoledne se bystřický kostel zaplnil do posledního místečka v lavicích  i mezi nimi. Lidé si přišli poslechnout lidové písně a koledy v podání místních cimbálových muzik Bukovinka, Voděnka a nové malé cimbálovky při ZUŠ. Hostem vánočního koncertu byl Petr Pilát se svými gajdami a zpívající a hrající rodinou.


Koncert zahájila píseň Ten vánoční čas v podání dívčího sboru souboru Rusava. První lavice oblehly rodiny nejmenších zpěváčků ze souboru Píšťaličky. Jejich dětičky pod vedením Martiny Schönwalderové statečně přednesly písničky Kuku, kuku, je nám zima a Na Vánoce dlúhé noce. Pak už z náručí svých rodičů sledovaly další program, který si připravili členové cimbálové muziky Voděnka s primáškou Magdalenou Kučerkovou a muzikantské naděje z nejmladší bystřické muziky pod vedením Radka Cahlíka. Samostatné pásmo lidových písní a koled zahráli a zazpívali zlínští muzikanti pod vedením gajdoše Petra Piláta. Cimbálová muzika Bukovinka s primáši Lenkou Matelovou  a P. Č. Valou, která celý koncert pořádala, zahrála vánoční skladby v úpravách Kateřiny Kovaříkové. Zpíval dívčí sbor při souboru Rusava. Na závěr koncertu si pásmo známých koled zazpívali všichni účinkující a spolu s nimi i mnozí spokojení návštěvníci.


Poděkování patří P. Stanislavu Jordánovi za pomoc a trpělivost a všem vystupujícím za jejich úsilí i za pohodu, kterou předali dál.

La madre



Design By Macik